Vimmerby ny serieledare i allettan – gjorde stark insats mot Valbo

Markus Modigs gjorde två av målen när Vimmerby slog Valbo med 4–1. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockeys form är strålande bra i allettan.
Hemma mot Valbo HC blev det seger med 4–1 och nu leder VH serien.

Efter en jämn första period var det Vimmerby för hela slanten i andra perioden. Vimmerby öste på med skott mot Valbokassen och vann perioden med 2–0 efter mål av Markus Modigs och Jakob Karlsson.

Modigs blev frispelad i slottet och satte 1–0 i målvaktens högra kryss och Jakob Karlsson stötte in en målvaktsretur fram till 2–0 några minuter senare.

I tredje perioden fortsatte Vimmerby att ösa på framåt och Markus Modigs satte 3–0 på straff. Valbo reducerade till 3–1 och mot slutet fixade Jakob Karlsson 4–1, hans andra mål för kvällen.

I och med segern klev Vimmerby upp på förstaplatsen i allettan. De ligger en poäng före Kristianstad, Huddinge och Hudiksvall och Huddinge har dessutom spelat en match mer än Vimmerby.

Fakta

Vimmerby–Valbo 4–1 (0–0, 2–0, 2–1)

Andra perioden: 1–0 (31.17) Markus Modigs (Jacob Isaksson, Dennis Fröland), 2–0 (36.56) Jakob Karlsson (Markus Modigs, Jesper Kokkonen)

Tredje perioden: 3–0 (45.44) Markus Modigs på straff, 3–1 (55.07) Max Pålholm (Nicklas Strid, Joakim Axman), 4–1 (58.49) Jakob Karlsson (Jacob Isaksson, Pelle Ström) i spel fyra mot fem.

Skott: 35–23 (9–6, 17–7, 9–10)

Utvisningar, VH: 4x2 min, Valbo: 4x2 min