Annons:

Segermaskinen rullar vidare:

Simon Dahl var i vanlig ordning segerorganisatör för sitt Virserum som vann med 4–3 mot Lenhovda. Foto: Ossian Mathiasson

Segermaskinen rullar vidare: "En av våra sämre matcher"

Virserums SGF fortsätter vinna matcher i Hockeytrean och har 14 segrar av 14 möjliga. Borta mot Lenovda blev det en knapp 4–3-seger.
– Inte för att slå ner Lenhovda men vi gjorde en av våra sämre matcher. Vi var inte tillräckligt bra, säger tränaren Fredrik Pettersson.

Annons:

Lenhovda tog ledningen halvvägs in i första perioden innan Virserum vände på steken och ledde med 4–1 en bra bit in i tredje perioden. 

Då skapade Lenhovda viss nerv i matchen med två reduceringsmål. De gjorde 2–4 med sju minuter kvar och 3–4-målet kom under sista spelminuten. Virserum höll ifrån och tog sin 14:e seger på lika många försök.

– Vid ledning 4–1 spelade vi bra och spelmässigt så hade vi matchen helt och hållet. Jag anser att vi ger bort två mål på grund av att vi tar för många felbeslut. Det är skitgrejer som är väldigt onödigt. Det hade sett bättre ut om vi hade vunnit med 4–1, säger Fredrik Pettersson. 

"Vi vill gå rent"

Sett över 60 minuter tycker inte Pettersson att laget kom upp i någon vidare standard. 

– Nej, det var svajigt i samtliga tre perioder. Första perioden är inte alls bra bortsett från en femminutersperiod i slutet och vi har tio bra minuter i andra perioden. I övrigt var det inte så bra och det blir så när vi slarvar och inte gör vad vi ska. Då blir det osäkerhet men jag hoppas att det var omedvetet, säger Pettersson. 

Värt att notera är att Simon Dahl var inblandad i samtliga fyra mål (tre mål och en målgivande passning).  I helgen spelar VSGF sin sista match i grundserien hemma mot Åseda och laget är redan klart för spel i alltrean medan Åseda, som har lika många poäng som tredjeplacerade Lenhovda, slåss om andraplatsen, som garanterar spel i alltrean. 

– Båda lagen har god chans att bli bästa trea och spela i alltrean. Åseda vill givetvis bli tvåa och vi vill vinna och gå rent genom grundserien, det är vårt mål, säger han. 

"Är långt framskridna"

Den 9 december drar alltrean igång och laget tittar på förstärkningar. I kvällens match var bland annat Emil Ågren med. 

– Vi för diskussioner med honom och de är långt framskridna. Om allt går som det ska så kommer det hända saker nästa vecka. 

Tror du att han spelar vidare med er?

– Ja, det tror och hoppas jag med. 

Några fler nyförvärv på gång in?

– Vi för diskussioner med några spelare till. Nästa vecka hoppas vi kunna göra klart med något. 

Bäst i kvällens match var Simon Dahl, Ricky Johansson och Daniel Appelqvist. 

Fakta

Poäng, VSGF: Simon Dahl 3+1, Christoffer Velander 1+1, Alexander Andersson 0+2, Emil Ågren 0+2, Daniel Appelqvist 0+1, Andreas Lundgren 0+1.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt