Annons:

Traktorfest i Målilla på lördag: ”En rolig kväll”

Christian Rudén ser fram emot lördagens traktorfest på Skrotfrag Arena i Målilla. Foto: Ossian Mathiasson

Traktorfest i Målilla på lördag: ”En rolig kväll”

För andra året i rad tvingades Målilla Traktor Power Weekend ställas in. På lördag arrangeras en traktordragracing och traktorpulling på Skrotfrag Arena. 
– Det är den absoluta eliten från Sverige, säger arrangören Christian Rudén. 

Annons:

I samband med att Målilla Traktor Power Weekend ställdes in berättade Christian Rudén att det planerades för en traktorpullingtävling på Skrotfrag Arena i Målilla under hösten. 

På lördag eftermiddag och kväll intar traktorerna speedwayarenan i Målilla vid Axima Power Pull.

– Det blir en riktig traktorfest med hotfarm, traktordragracing och traktorpulling. Det är bara svenska förare som kommer, så det blir inga utländska förare på grund av coronarestriktionerna, säger Christian Rudén. 

Stängd depå under tävlingen

Det blir åtta ekipage i traktordragracingen och 18 ekipage i SM-traktorpullingen som är en av årets fyra SM-deltävlingar i traktorpulling. Biljetter köps på plats så det är inte möjligt att köpa förköp. 

– Det blir en rolig eftermiddag och kväll. Dackarna har restaurangen öppen med fullständiga rättigheter och campingen är öppen hela helgen, säger Rudén. 

Hur mycket publik får ni ta in?

– 3 000 personer, men det är svårt att säga hur många det blir. Vi ahde en tävling på Öland i somras och då var det 1 500 besökare. Målsättningen är att komma upp i samma antal. Det blir en stängd depå under tävlingen så åskådarna har ingen möjlighet att gå dit. 

Kommer du själv tävla i traktorpullingen?

– Ja, det är förhoppningen. Min mekaniker har tagit tag i det och nu väntar vi på de sista delarna från Holland så han jobbar på att få iordning den. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt