Annons:

  • Köpte butiken hon älskar –

    Ulrica Karlberg Rudén har alltid älskat Butik Öland, nu är hon och maken Christian Rudén ägare till den sedan 1 mars. "Det har varit en kanonsommar, vi hade aldrig trott att den besöks av så många kunder", säger paret från Mörlunda. Foto: Lotta Madestam

  • Köpte butiken hon älskar –

    "Det har varit en hektisk sommar, men så himla rolig", säger Ulrica Karlberg Rudén. Under sommaren har de haft åtta anställda, utöver sig själva som jobbat i butiken. Foto: Lotta Madestam

Köpte butiken hon älskar – "Behövde ingen betänketid"

Ulrica Karlberg Rudén från Mörlunda har alltid älskat att besöka Butik Öland. Nu är hon ägare till den. Hon och maken Christian Rudén behövde egentligen ingen betänketid alls, när de fick ögonen på till salu-annonsen.
– Det känns så himla kul att få driva och utveckla den vidare, säger paret.

Annons:

Ett besök på Öland har varit detsamma som ett besök i Butik Öland på gågatan i Borgholm för Ulrica Karlberg Rudén. Så har det varit sedan hon var liten.

– Det var tradition, jag tyckte det var mycket kul grejer att titta på och alltid handlade man någonting, säger hon.

Skrev papperen två dagar senare

Sedan 1 mars är hon och maken Christian Rudén ägare av butiken.

– Det har varit en hektisk sommar, men så himla rolig, säger hon entusiastiskt över beslutet att köpa affären.

De är entreprenörer ut i fingerspetsarna hon och maken. Nu var de intresserade av att göra något annat, som kändes inspirerande och glädjefyllt.

– Det var lite av en slump att vi fick syn på annonsen att butiken var till salu, berättar Ulrica. Den är tidigare ägd av två generationer, så det är en gedigen och inarbetad rörelse.

– Vi såg annonsen på fredagen, det kändes rätt och kontaktade ägarna, på söndagen hade vi skrivit papperen, tillägger Christian.

Tjänstledig från lärarjobb i Vimmerby

Ulrica Karlberg Rudén har tagit tjänstledigt från sin tjänst som lärare på Vimmerby Lärcenter. Nu jobbar hon i butiken, som är öppen året runt. Varje dag påsk till skördefesten och där emellan alla lördagar.

Över sommaren har de haft åtta anställda utöver sig själva, bland annat sina tre barn och kompisar till dem.

Vad har ni fått för reaktioner från kunderna, att butiken lever vidare?

– Många har uttryckt sin glädje. Tidigare ägare har haft butiken i 35 år och nu var folk rädda att det inte skulle bli en fortsättning. Många kunder har liknande berättelser som min, att det är en tradition att besöka butiken varje gång man är på Öland och nu är de glada att det fortsätter i samma anda. De tycks tacksamma för det.

Hur blev starten, första sommaren?

– Det har varit en kanonstart, full rulle från början. Bättre än vi tänkt oss, vi kunde aldrig tro hur mycket kunder det är. Även att det har varit en så varm sommar, så har det aldrig varit tomt i butiken, säger Ulrica Karlberg Rudén.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt