Annons:

Ludvig från Hultsfred gör nysatsning - siktar högt i Semesterracet

Ludvig Fransson tänker sig en satsning på rally nästa år och laddar upp inför det med att köra folkrace. Foto: Linus Johansson

Ludvig från Hultsfred gör nysatsning - siktar högt i Semesterracet

Ludvig Fransson från Hultsfred gör sin blott andra folkracetävling. Det slutade med avancemang i Semesterracets juniorklass.

– Det var lite segt i början, men det har blivit bättre och bättre under dagen, säger Ludvig Fransson.

Annons:

15-årige Ludvig Fransson från Hultsfred har i flera år varit en mycket duktig och talangfull karting-förare. Den här säsongen har dock varit tuff och nyligen bestämde sig Ludvig, som tävlar för KAK, för något av en nysatsning.

– Tanken är att jag ska börja med rally nästa år och då är det lagom att testa lite folkrace först, säger han efter sitt tredje heat.

Han inledde kvaldagen med att köra in som trea och följde upp med en ny tredjeplats även i sitt andra heat. Därefter slog Ludvig Fransson till med en heatseger och därmed var avancemanget fixat med god marginal.

– Det var lite segt i början och jag missade två starter, men sen gick det bättre. Riktigt roligt att jag kunde ta en heatseger, säger Ludvig Fransson.

"Fruktansvärt att titta"

Han har tidigare kört en så kallad bilspeedwaytävling i Vetlanda, men att tävla i Semesterracet är förstås något helt annat. Eller som farfar Kjell Fransson uttryckte det efter barnbarnets triumf i sista heatet:

– Det är fruktansvärt att titta. Jag är så nervös att jag håller på att dö.

Vad tror då Ludvig om fortsättningen på fredag?

– Det känns som att det kan leda till en final om jag gör det riktigt bra. Det blir jättesvårt, såklart, men det är i alla fall målet. Jag har ju viss fördel av att ha kört gokart. För att vara 15 år så har jag kört många mil i bil.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt