Annons:

Ludvig Fransson ledde A-finalen i två varv: ”Väldigt nöjd”

Ludvig Fransson körde starkt i Semesterracet och slutade femma. Foto: Linus Johansson

Ludvig Fransson ledde A-finalen i två varv: ”Väldigt nöjd”

Hultsfredskillen Ludvig Fransson ledde juniorernas A-final i två varv. Till slut fick han nöja sig med en femteplats.

– Jag är väldigt nöjd, säger Ludvig Fransson.

Annons:

Den skicklige kartingföraren Ludvig Fransson från Hultsfred gjorde sin andra folkracetävling någonsin i Semesterracet i Vimmerby. 15-åringen imponerade stort och blev till slut femma i A-finalen för juniorer.

– Målet var att ta mig till finaldagen och nu har jag åkt en A-final i Sveriges största folkracetävling. Jag är väldigt nöjd. Det här var min andra folkracetävling så det finns hopp för framtiden, säger Fransson.

Det blir fler folkracetävlingar för dig den här säsongen med andra ord?

– Det tror jag att det blir.

Försökte stänga

Ludvig Fransson ledde till och med finalen i två av sex varv innan han blev passerad av Victor Oscarsson. Fransson snurrade i samband med det och tappade flera placeringar.

– Det var skönt att ta starten och få leda några varv i alla fall, det kändes bra. Med den här bilen är det starterna som är bäst. Sen är det svårt att hänga med och åka ifrån de framhjulsdrivna bilarna.

Vad tänkte du när du ledde?

– Det var fyra varv kvar och i det läget kunde allt hända. Det var bara att försöka hålla i och åka ifrån. När jag såg att han (Oscarsson, reds. anm.) var på väg ikapp försökte jag stänga och hålla i, men det var väldigt svårt. Han gjorde allt klockrent, säger Ludvig Fransson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt