Annons:

VÄSTERVIKS STORSEGER FÖLJDES UPP MED STORFÖRLUST I RETUREN

Västervik Speedway slog Piraterna med klara siffror förra veckan. I dagens retur fick Västervik smaka på sin egen medicin och föll med 36–54. Foto: Ossian Mathiasson

VÄSTERVIKS STORSEGER FÖLJDES UPP MED STORFÖRLUST I RETUREN

Seger med 30 poäng förra veckan. I kvällens returmöte i Motala hade Västervik problem. Piraterna fick revansch och vann med 54–36. 

Annons:

Västervik körde över Piraterna med 60–30 på hemmaplan för en vecka sedan. I kvällens returmöte i Motala fick Västervik en blytung start. Tai Woffinden och Gleb Chugunov åkte på en femetta i baken i första heatet innan David Bellego och Anton Karlsson slog tillbaka med en femetta i det efterföljande heatet.

Piraterna tog tillbaka initiativet med en femetta i heat tre, fyrtvåa i heat fyra, två raka femettor i heat sex och sju och fyrtvåa i heat åtta. Då, med mindre än halva matchen kvar, låg Västervik under med 17–31 i Östergötland. 

Västervik fick till en femetta i heat nio och låg under med tio poäng, 25–35, i paus.

Det lilla hoppet som tändes för Västervik släckte Piraterna efter paus via två oavgjorda heat och en fyrtvåa. Inför nomineringsheaten ledde Piraterna med tolv poäng och Västervik hade inte längre chansen att komma ifatt och vinna matchen. 

Piraterna vann till slut med betryggande 54–36 och Västervik lyckades därmed lägga beslag om bonuspoängen sett över de två matcherna. 

 

Fakta

Förarpoäng, Västervik: 

Tai Woffinden 11 (6)

Jacob Thorssell 7 (6)

Mads Hansen 6 (6)

David Bellego 5 (3)

Anton Karlsson 4 (3)

Bartosz Smektala 3 (3)

Gleb Chugunov 0 (3)

 

Förarpoäng, Piraterna: 

Piotr Pawlicki 12 (5)

Przemyslaw Pawlicki 11 (5)

Pawel Przedpelski 11 (5)

Oskar Fajfer 10 (4)

Oskar Polis 8 (5)

Ludvig Selvin 1 (3)

Jonathan Ejnermark 1 (3)

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt