Annons:

  • DACKEFÖRARE VANN MÅLILLAS GP – LINDGREN UTESLUTEN I FINALEN

    Dackeföraren Daniel Bewley vann kvällens GP-tävling i Målilla. Finalheatet fick köras om efter att Fredrik Lindgren kört omkull Martin Vaculik. Foto: Ossian Mathiasson

  • DACKEFÖRARE VANN MÅLILLAS GP – LINDGREN UTESLUTEN I FINALEN

    I ett tajt finalheat var Daniel Bewley först över mållinjen efter en hård kamp med Martin Vaculik. Engelsmannen tog därmed karriärens första GP-seger. Foto: Ossian Mathiasson

  • DACKEFÖRARE VANN MÅLILLAS GP – LINDGREN UTESLUTEN I FINALEN

    Svenske GP-stjärnan Fredrik Lindgren uteslöts efter en rejäl krasch med Martin Vaculik i finalheatet av Målillas GP. Foto: Ossian Mathiasson

DACKEFÖRARE VANN MÅLILLAS GP – LINDGREN UTESLUTEN I FINALEN

Kvällens GP-tävling i Målilla blev en stor publiksuccé. Mycket talade för att Fredrik Lindgren skulle vinna inför den månghövdade publikskaran. En krasch i finalen gjorde att han blev utesluten. Dackeföraren Daniel Bewley vann Målillas GP efter att ha kört om Martin Vaculik med ett varv kvar. 

Annons:

Fredrik Lindgren hade ett gigantiskt publikstöd i ryggen vid Målillas GP och var grundomgångens klarast lysande stjärna. Den svenske GP-stjärnan gjorde en kanontävling med flera imponerande heat. Det som verkligen stack ut var insatsen i hans tredje heat för kvällen då svensken bjöd på imponerande körning från yttern. Han gick långt ut i materialet för att mobilisera kraft och kom som skjuten ur en kanon genom fältet.

Lindgren etta i grundomgången

Han svarade för fyra heatsegrar av fem möjliga och var med sina 13 poäng den förare som tog flest poäng i grundomgången, lika många som slovaken Martin Vaculik. 

Vidare till semifinal gick även Bartosz Zmarzlik, Max Fricke, Patryk Dudek, Jack Holder, Daniel Bewley och Robert Lambert.  

Fredrik Lindgren ställdes mot Max Fricke, Jack Holder och Daniel Bewley i första semifinalen – och gjorde inget misstag. Han ledde från start till mål och fick med sig Dackarnas engelsman Daniel Bewley till finalen. 

Patryk Dudek och Martin Vaculik fixade finalplatserna från andra semifinalen framför ögonen på VM-ledaren Bartosz Zmarzlik. 

Dramatisk avgörande

Det var upplagt för att Fredrik Lindgren skulle vinna finalen. Han var hack i häl på Martin Vaculik som kom ut långt i materialet och när slovaken skulle ta sig tillbaka körde Lindgren in i honom och orsakade en krasch. Till den månghövdade publikskarans stora besvikelse blev Lindgren utesluten. Martin Vaculik var i ledning när finalheatet kördes om, men Dackeföraren Daniel Bewley tog till vara på ett av Vaculiks misstag och bärgade karriärens tredje GP-seger. 

Regerande världsmästaren Bartosz Zmarzlik har vunnit tre av de sex första GP-tävlingarna och är i överlägsen ledning i jakten på en ny VM-titel. Fredrik Lindgren, ny tvåa i totalen, är 20 poäng bakom Zmarzlik med fyra deltävlingar kvar att köra. 

Thorssell missade semifinal

Wildcard-föraren Jacob Thorssell gjorde en stark tävling med sex poäng på fem heat. Drömmen om semifinal grusades med en nollpoängare i sista grundtävlingsheatet. 

Dackeföraren Maciej Janowski floppade rejält på hemmabanan i Målilla. Två ynka poäng på fem körda heat är inget vidare facit. Även Jason Doyle hade en blytung kväll med en (!) poäng. 

Banreserven och Dackeföraren Filip Hjelmland fick göra ett framträdande när Andzejs Lebedevs, lagkamraten i Dackarna, blev utesluten i startögonblicket. Han slutade sist och hade inget att sätta emot Patryk Dudek, Mikkel Michelsen och Jack Holder.

Fakta

Resultatlista från Målillas GP:

1. Daniel Bewley 13 poäng

2. Martin Vaculik 17 poäng 

3. Patryk Dudek 14 poäng

4. Fredrik Lindgren 16 poäng

 

5. Bartosz Zmarzlik 12 poäng

6. Max Fricke 12 poäng

7. Jack Holder 9 poäng

8. Robert Lambert 8 poäng

 

9. Andzejs Lebedevs 8 poäng

10. Anders Thomsen 7 poäng

11. Jacob Thorssell 6 poäng

12. Tai Woffinden 5 poäng

13. Mikkel Michelsen 5 poäng

14. Leon Madsen 3 poäng

15. Maciej Janowski 2 poäng

16. Jason Doyle 1 poäng

17. Filip Hjelmland 0 poäng

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt