Annons:

  • GP-triumf för Bewley efter omtumlande vecka: ”Svårt att ta in”

    Daniel Bewley vann Målilla GP efter stor dramatik. Martin Vaculik slutade tvåa och Patrik Dudek trea. Foto: Ossian Mathiasson

  • GP-triumf för Bewley efter omtumlande vecka: ”Svårt att ta in”

    Svenske GP-stjärnan Fredrik Lindgren kraschade illa i finalheatet och fördes med ambulans till sjukhus efter tävlingen. Foto: Ossian Mathiasson

GP-triumf för Bewley efter omtumlande vecka: ”Svårt att ta in”

Engelsmannen Daniel Bewley kraschade rejält i England i måndags. Nu, några dagar senare, fick han kliva högst upp på pallen på hemmabanan i Målilla. Han vann Målillas GP efter en stor finaldramatik. 
– Att jag lyckas vinna här i Målilla är självklart speciellt, säger han. 

Annons:

Den sjätte deltävlingen i speedwayens Grand Prix ägde rum i Målilla på lördagskvällen. Det blev en riktig publikfest med 8 600 åskådare denna härliga julikväll på Skrotfrag Arena. 

Fredrik Lindgren svarade för en kalastävling och plockade flest poäng av samtliga förare i grundomgången. Svensken bar favoritskapet inför finalen och jagade ledaren Martin Vaculik när en våldsam krasch inträffade. Fredrik Lindgren kolliderade med Vaculik, landade illa och fördes till sjukhus då han landade på huvudet och fick smärtor i nacken. 

Kraschade i England i måndags

I omstarten av finalheatet såg Martin Vaculik ut att gå mot segern, men Daniel Bewley ville något annat och svarade för en imponerande omkörning med ett varv kvar att köra. 

– Jag fick köra från spår fyra och jag tror inte att det var det bästa. Jag gav det en chans för att se om det skulle fungera. Jag fick kämpa för det. Det var bara att köra så fort jag kunde, säger Daniel Bewley och fortsätter:

– Det är väldigt coolt att jag lyckas vinna här i Målilla där jag och Dackarna som lag har haft en bra säsong och vunnit alla matcher. Jag började tävlingen med en seger och sedan förändrades banan. Det var stor skillnad jämfört med hur vi brukar ha det på ligamatcherna. Jag kämpade under stora delar av tävlingen för att hitta rätt och vi gjorde många förändringar. 

Engelsmannen vittnar om att det var en tuff tävling som fick ett magiskt slut. Värt att notera är att Daniel Bewley kraschade i England i måndags och körde tre heat för Dackarna i tisdags innan han kastade in handduken. 

– Jag fick en smäll mot huvudet i England och hade otroligt ont i min nacke. Jag körde i Gislaved och mådde inte så bra efter två heat. I mitt tredje hade jag så mycket smärta i min nacke att jag hade huvudvärk. Jag mådde bättre efter några dagars vila och att jag nu kan komma hit och vinna är coolt. Nu står jag här och har vunnit Målillas GP, det är svårt att ta in.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt