Annons:

Foto: Genrebild

NATTENS STENKASTNINGAR SKEDDE PÅ TVÅ HELT OLIKA STÄLLEN

Nattens stenkastning mot två lastbilar inträffade på två helt olika ställen, omkring en och en halv mil från varandra, med bara en kvarts mellanrum.
– Det finns väl ändå skäl att tro att de har med varandra att göra, säger Anders Hultman vid polisen.

Annons:

I natt utsattes två lastbilar, som kom körandes norrut på riksväg 23 i Hultsfreds kommun, för stenkastning. Rutorna till chaufförernas hytter krossades och en person fick tas till sjukhus.

Den första händelsen inträffade vid 01.50 vid Stora Aby, söder om Målilla. Bara en kvart senare var det dags igen. Denna gång vid den södra infarten till Hultsfred.

– Chauffören av den första lastbilen, som är i 20-årsåldern och hemmahörande i Kalmar, har berättat att det kom en knytnävsstor sten farande rakt genom rutan och träffade honom i pannan. Han klarade sig dock undan med enbart sårskador och fick lämna sjukhuset, berättar Anders Hultman vid polisen.

Ambulans till sjukhus

I den andra lastbilen, som blev utsatt för stenkastning vid den södra infarten till Hultsfred, gick det tyvärr värre. I den färdades två personer, och enligt polisen skadades chauffören så illa att han fick tas med ambulans till sjukhus. Enligt polisen är chauffören hemmahörande i Oskarshamns kommun. Enligt en bulletin från Region Kalmar län är mannen, som är i 35-årsåldern, lindrigt skadad men inlagd på vårdavdelning.

Hur ser ni på att händelserna har inträffat så pass långt från varandra?

– I och med att brottet är så pass ovanligt, så finns det väl ändå skäl att tro att de har med varandra att göra. Det vore ett märkligt sammanträffande annars, säger Anders Hultman.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt