Annons:

LISTA: Här är de vanligaste brotten i Hultsfreds kommun

Narkotikabrott är vanligt förekommande i Hultsfreds kommun och är enligt brottsstatistiken för 2021 det vanligaste brottet. Foto: Pixabay

LISTA: Här är de vanligaste brotten i Hultsfreds kommun

Antalet anmälda brott i detta lokalpolisområde under 2021 presenterades i dag. Det finns en sammanställning över de vanligaste brotten och narkotikabrott genom eget bruk är etta tätt följt av skadegörelse och stöld utan inbrott i Hultsfreds kommun. 

Annons:

Polisens sammanställning för brottsligheten under 2021 presenterades av kommunpolisen Håkan Karlsson vid torsdagens pressträff på polishuset i Vimmerby. Statistiken utgår från tre brottsområden och Hultsfreds kommun har totalt 1 644 brott, en liten ökning i jämförelse med 2020 som bestod av 1 618 anmälda brott. 

De tio vanligaste brotten i Hultsfreds kommun är enligt följande:

Narkotikastrafflagen, eget bruk: 72 brott

Skadegörelse: 70

Stöld, utan inbrott, annan stöld: 68

Skadegörelse, på motorfordon, ej genom brand: 58

Narkotikastrafflagen, innehav: 53

Övriga brott mot specialstraffrätten där enbart böter ingår i straffskalan: 52

Olovlig körning, inklusive grov olovlig körning: 47

Stöld, utan inbrott, från butik, varuhus, kommersiell utställningslokal: 45

Smitning från trafikolycka: 41

Stöld ur/från motordrivet fordon, släpvagn och husvagn: 33

"Ett bekymmer i våra kommuner"

Narkotikabrotten ökade med drygt 46 procent i Hultsfreds kommun under 2021 då det gick från 89 till 130 narkotikaklassade brott. Kommunpolisen Håkan Karlsson berättar att det finns många nya, unga poliser som tar för sig. 

– Det är samma poliser som jobbar i både Vimmerby och Hultsfred så det är tydliga ökningar i båda kommunerna. Vi har fått många nya poliser i vårt område och narkotikabrott ligger varje polis varmt om hjärtat. Här har vi ett bekymmer i våra kommuner. Narkotikabrotten kanske inte allmänheten ser som något större problem men våra poliser ser det som ett stort bekymmer. Vi jobbar i nära samarbete med kommuner och skolor för att uppdaga brott. Det ligger högt upp på medborgarlöftet, säger Håkan Karlsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt