Annons:

  • EMMY, 22, FILMADE RÅNARNA – SE FLERA BILDER HÄR

    De två maskerade rånarna fick med sig kontanter och cigaretter. Kunden Emmy Bjerkert tog både mängder med bilder och filmade förloppet. Foto: Privat

  • EMMY, 22, FILMADE RÅNARNA – SE FLERA BILDER HÄR
  • EMMY, 22, FILMADE RÅNARNA – SE FLERA BILDER HÄR

EMMY, 22, FILMADE RÅNARNA – SE FLERA BILDER HÄR

Ikväll utsattes Coop i Vimmerby för ett grovt rån. 22-åriga Emmy Bjerkert handlade i butiken och är den stora hjälten i Vimmerby idag. Hon tog sig snabbt fram till rånarna och plockade fram mobiltelefonen. Vi kan nu publicera flera bilder på de två gärningsmännen.
– Jag fick väl någon psykos, men jag blev så förbannad. Vilka töntar, berättar Emmy.

Annons:

Det var vid 19.30 ikväll som två maskerade unga män – troligen under 18 år – utsatte Coop i Vimmerby för ett grovt rån. Med kniv hotade de kassapersonalen och tvingade till sig kontanter och cigaretter.

22-åriga Emmy Bjerkert var och handlade i butiken. Hon hörde rånarna och tog sig snabbt fram till kassan.

– Jag var och handlade och hörde att det lät, först trodde jag det var ett fyllo eller något. Jag går fram till kassan och ser att det står två pojkar där, de var inte gamla. De kom på cykel så jag tror inte de var över 18. De stod där och skrek åt personalen att de skulle ge pengarna och alla cigg.

Försvann på cyklar

Emmy tog fram sin telefon och började filma rånarna.

– Jag fick väl någon psykos och gick fram med mobilen i hans ansikte. Då hoppar han på mig och ska ha min telefon. Jag fick ned den i bröstfickan och skrek ”Du rör inte mig” och då gick han igen och fortsatte att fylla väskan med cigg. Sedan drar de iväg på sina cyklar och rå ringer jag polisen.

Kände du dig rädd?

– I efterhand när jag fick veta att de hade kniv gjorde jag det, men jag fick väl en adrenalinklick. Jag såg aldrig kniven, men det berättade de i kassan sedan.

"Det var väldigt små killar"

Vilket håll rånarna försvann åt är oklart och de är fortfarande på fri fot. 

För Emmy Bjerkert har pulsen börjat lägga sig något. 

– Jag blev ju förbannad och skrek vad fan gör ni? De ropade håll käften tillbaka. Jag gick runt och filmade dem och en gång sa jag "le till kameran". Den ena hade bara mask framför munnen, den andra hade heltäckande för ansiktet. Det var väldigt små killar. Det var rätt sjukt.

Rånförloppet pågick i cirka fem minuter. Vid 22.30 hade polisen avslutat sitt sökande utan resultat. Händelsen rubriceras som grovt rån. Enligt presstalespersonen ska rånarna fått med sig kontanter till ett fyrsiffrigt värde och cigaretter till ett okänt värde. Butiken är stängd tills vidare. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt