Annons:

Inbrott hos flygklubben: stal för en avsevärd summa –

Hultsfreds Flygklubb har drabbats av inbrott, förmodligen under helgen. Foto: Privat

Inbrott hos flygklubben: stal för en avsevärd summa – "Oroväckande"

Hultsfreds Flygklubb har drabbats av inbrott, där det stulna uppgår till en avsevärd summa pengar.
– Det är oroväckande. Det känns inte bra alls, säger föreningens Magnus Ståhl. 

Annons:

Han besökte klubben så sent som i förra veckan och då var allt i sin ordning, så inbrottet misstänks ha ägt rum någon gång under helgen.

– Vi ser avtryck från däcken som avslöjar att de kommit skogsvägen på baksidan och kört ett varv runt huset, säger Magnus Ståhl som upptäckte att låset till hangaren forcerats.

Han möttes av att det låg saker slängda precis överallt sedan både flygplan, hangar, verkstad, kontor och samlingslokalen genomsökts.

Lång lista med stöldgods

Listan med stöldgods är lång. Exempelvis är skåpen tömda på olja. Det rör sig dock om en speciell flygplansolja, så den har de ingen användning för. Alla verktyg är borta, allt från hylsnyckel- och skruvnyckelsats till vinkelslip och klubbens alla batterier saknas.

– Det är batterier till bland annat vår radioutrustning och till vinschen vi bogserar in planen med. Vinschen har de dessutom demonterat och tagit med sig, säger Magnus Ståhl.

Sköter brandflygsövervakningen

Bland stöldgodset finns också navigeringsplattor som används vid brandflygsövervakningen, så kallade Rakeltelefoner som är direktkopplade till SOS Alarm och även länsstyrelsens telefon är borta.

Värdet på det stulna uppskattas till runt 40 000 kronor.

– Det är värt en avsevärd summa pengar. Däremot är startnycklarna till flygplanen kvar, så det tyder ju på att det är oinvigda som varit här. Hade de haft flygcertifikat kunde flygplanen varit utomlands nu, då hade det rört sig om mycket stora värden, säger Magnus Ståhl och fortsätter:

Hur ser du på att ni inte får ha er verksamhet i fred?

– Det är oroväckande. Det känns inte bra alls. Det här ligger lite avsides, så det finns inte så mycket kontroll här. Det ligger dessutom inom Försvarsmaktens skyddsområde, så här ska ingen obehörig vistas.

Polisen bekräftar att det finns en anmälan om stöld. Det finns ingen misstänkt i nuläget.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt