Annons:

Så går polisen vidare efter den tragiska dödsolyckan

Polisen ska göra en teknisk undersökning av båda fordonen efter dödsolyckan. Foto: Lotta Madestam

Så går polisen vidare efter den tragiska dödsolyckan

Vid lunchtid på torsdagen skedde en svår och allvarlig olycka mellan en personbil och en lastbil vid den norra infarten till Mörlunda. Två män miste tragiskt livet i olyckan. 

Annons:

Det var vid 12.50-tiden som larmet om olyckan mellan en personbil och en lastbil kom. Tidigt beskrevs olyckan som mycket allvarligt och vägen stängdes av under en längre tid.

Två män i 70-årsåldern fördes till sjukhus efter olyckan, men senare på kvällen var beskedet från polisen att deras liv inte gick att rädda. 

Männen färdades i personbilen och deras anhöriga underrättades under gårdagen. Polisen skrev en anmälan om vårdslöshet i trafik för att utreda omständigheterna vid dödsolyckan. 

Både personbilen och lastbilen har tagits i beslag av polisen för att genomgå en teknisk undersökning. 

– Det är rutinmässigt i samband med dödsolyckor, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

"Väldigt chockad"

Det finns ingen misstanke om brott riktat mot lastbilschauffören. 

– Det vi vet nu är att bilen ska ha kommit framför lastbilen och gjort någon manöver. Vi ska hålla bättre förhör med lastbilschauffören framöver. Han var förstås väldigt chockad efter olyckan. 

Vad gör ni mer?

– Det blir en teknisk undersökning av fordonen, vi pratar med chauffören och sedan gör Trafikverket en kartläggning också. Det brukar de göra vid dödsolyckor. I övrigt är det oklart med andra vittnen, men det är också något vi undersöker. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt