Annons:

Tolv personer anhållna efter bedrägerihärva i södra Sverige

Tolv män greps på tisdagen misstänkta för en enorm bedrägerihärva. Foto: Pixabay

Tolv personer anhållna efter bedrägerihärva i södra Sverige

Tolv män har anhållits misstänkta för flera grova bedrägerier. Under tisdagen har ett flertal misstänkta personer frihetsberövats på olika platser i södra Sverige.
Den huvudmisstänkte har häktats i sin utevaro och är frihetsberövad i Marocko.

Annons:

Männen, som är mellan 25 och 60 år, greps under tisdagsmorgonen i ett samordnat tillslag av polisen. Samtliga är fortsatt anhållna efter förhör.

Männen har frihetsberövats i Malmö, Osby, Karlshamn, Karlskrona, Ronneby, Göteborg och Jönköping. 

Misstankarna mot dem gäller att de ska ha varit involverade i grova bedrägerier eller tagit del av bytet från brotten.

– Förundersökningen har efter ett omfattande utredningsarbete avancerat så långt att 12 personer frihetsberövats under tisdagen och delgivits olika brottsmisstankar. Brottsrubriceringar på de som frihetsberövats under tisdagen är grovt bedrägeri, grovt penningtvättbrott samt penningtvättbrott, förklarar förundersökningsledare kammaråklagare Kjell Janneson i ett pressmeddelande.

Över 100 målsägande

Den huvudmisstänkte 29-åringen är häktad i sin utevaro för 96 grova bedrägerier. Totalt har de målsägande blivit lurade på belopp på minst 85 miljoner kronor genom investeringsbedrägerier. Mannen sitter frihetsberövad i Marocko i väntan på att lämnas ut till Sverige.

Polisen har kännedom om över 100 målsägande som är från olika delar av landet, men främst från södra Sverige.

– Det är viktigt att alltid skydda sin identitet, köpa och sälja säkert på internet och ta reda på vem det är man gör affärer med och då helst ha en personlig kontakt. Den som ändå blir drabbad ska alltid polisanmäla, säger Petra Stenkula, chef för regionala utredningsenheten i region Syd.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt