Annons:

MAN ANHÅLLEN EFTER STÖKIG VISTELSE PÅ FOLKTANDVÅRDEN

En man i 25-årsåldern var både våldsam och hotfull på Folktandvården i Hultsfred på tisdagseftermiddagen. Han sitter nu misstänkt för flera fall av hot och våld mot tjänsteman.

Annons:

Det var vid 14.30-tiden som polisen fick in ett larm om att en man uppträdde hotfullt och våldsamt på Folktandvården i Hultsfred. 

Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn berättar mer ingående om vad som har hänt. 

– Han har verbalt hotat flera anställda, utövat våld mot en av de anställda och spottat på medarbetaren. Han har tagit tag i medarbetarens handled och dragit i den. En kollega fick nära höra om händelsen och låg ganska bra. Han visste att det var en patrull på väg så han ingrep och fick kontroll på mannen med våld. Han fick tvinga ner honom, säger Anders Hultman. 

Mannen är anhållen

I samband med att polisen omhändertog honom så gjorde han motstånd. Han greps och misstänks för flera fall av hot mot tjänsteman och våld mot tjänsteman, likaså förgripelse mot tjänsteman, olaga hot och våldsamt motstånd. 

Enligt polispresstalesperson Robert Loeffel bor den misstänkte mannen i Överum och är även misstänkt för hot mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman när han satt i polisbilen i Vimmerby.

Åklagaren har nu beslutat sig för att anhålla den misstänkte mannen som är i 25-årsåldern. 

– Han sitter anhållen i Västervik och vi jobbar med ärendet, säger Hultman. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt