Annons:

TVÅ TILL SJUKHUS EFTER BRAND I VÄSTERVIK

Räddningstjänsten larmades till en villa runt 18.40. Foto: Genrebild

TVÅ TILL SJUKHUS EFTER BRAND I VÄSTERVIK

Vid 18.40 fick Räddningstjänsten i Västervik larm om en brand i en villa. Två personer befann sig i villan och lyckades ta sig ut utan större problem. Båda får vård på sjukhus, men det är en försiktighetsåtgärd. 

Annons:

Fastigheten ligger på Tre Bröders väg och det ska ha varit en kraftig rökutveckling från vinden. Räddningstjänsten tror att branden började i anslutning till skorstenen där man eldat, men det är ännu inte fastslaget. 

Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen och vägen spärrades av under räddningsarbetet som väntas pågå till åtminstone 20.30.

När räddningstjänsten anslöt till platsen fick man snabbt kontroll på branden och nu ventilerar man ut rök. Villan har fått skador på vinden och i taket. 

Uppdatering 21.49: 

Räddningstjänsten håller på med restvärdesarbete på platsen och försöker begränsa risken för fuktskador som kan ha bildats av släckningen. Jonas Helge på räddningstjänsten beskriver att det var mycket nära att branden blev helt utvecklad. 

– Det handlade om minuter, när vi kom fram kom det rök från varenda takfot. Ganska mycket av vinden har brunnit, säger han.  

En undersökning av brandorsaken kommer att göras på måndag. Räddningstjänsten är kvar till cirka 23.00 och kommer sedan att kontrollera fastigheten under natten. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt