Annons:

SMÅLAND: Falsk coronaläkare lurade av kvinna 140 000 kronor

En falsk coronaläkare lurade av en kvinna i Småland 140 000 kronor. Foto: MostPhotos

SMÅLAND: Falsk coronaläkare lurade av kvinna 140 000 kronor

En falsk smittskyddsläkare lyckades lura av en kvinna i Växjö 140 000 kronor. Bedragaren påstod att kvinnan kunde vara smittad av coronaviruset och kom sedan över hennes bankuppgifter.

Annons:

I måndags fick kvinnan, som är i 75-årsåldern, ett samtal från en person som påstod sig vara smittskyddsläkare från Folkhälsomyndigheten. 

Personen påstod att kvinnan kunde vara smittad av coronaviruset efter ett besök i en livsmedelsbutik.

– Personen sade att damen kunde vara smittad, och att hon behövde identifiera sig för att få tillgång till skyddsutrustning och läkemedel, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till SVT Nyheter Småland. 

Efter samtalet blev kvinnan orolig, kontrollerade sitt konto och upptäckte att 80 000 kronor försvunnit. Kvinnan spärrade då sitt konto, men innan det gick igenom upptäckte hon att ytterligare 60 000 var borta. Den falska smittskyddsläkaren kände till vissa detaljer om kvinnan.

– Jag blev kallsvettig och kände mig allmänt dålig. Då började jag tänka på alla personer, både gamla och unga, som jag träffar varje vecka. Tankarna snurrade och jag funderade på vilka jag kan ha smittat, säger kvinnan till Smålandsposten.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt