Annons:

FÖRENING DRABBAD AV INBROTT – ”DET ÄR TRAGISKT”

Det finns ingen misstänkt för nattens inbrott i HOK:s föreningslokal. Foto: MostPhotos

FÖRENING DRABBAD AV INBROTT – ”DET ÄR TRAGISKT”

Fyra förstörda dörrar, flera krossade fönster och tre stulna datorer. Det blev facit när okända gärningspersoner drog fram i Hultsfred OK:s föreningslokal på Hagadalsgatan i Hultsfred i natt.
– Det är tragiskt att samhället blivit såhär, säger klubbens Arne Sävenstrand.

Annons:

Händelsen inträffade någon gång mellan 19.00 i går och 07.10 i dag. Ett okänt antal gärningspersoner tog sig in i fastigheten på tredje försöket.

– Först försökte de bryta sig in genom rätta dörren på framsidan och sedan försökte de genom ett källarfönster till omklädningsrummet och till slut gick de in genom källardörren på baksidan, berättar Sävenstrand. 

"Hamnar lite i chock"

Väl inne i byggnaden förstörde man en dörr till ett fönster och stal tre laptops och en bildskärm.

– Nyanskaffningen är minst 15-20 000 och sedan blir det reparationskostnader också. Vad det hamnar på vet vi vet inte och det värsta är att så mycket är trasigt. De gick till och med in i uthuset och förstörde den dörren med. Det är en förfärlig massa saker som måste lagas och eller bytas.

Totalt är det fyra dörrar och två fönster som förstörts. Polisen har ingen misstänkt. För orienteringsklubben är händelsen förstås en hård smäll.

– Det är tragiskt att samhället har blivit såhär och det är inte det här som man vill lägga sin tid på. Dels blir det en stor ekonomisk grej och sedan känslan över att det sker. Man hamnar lite i chock.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt