Annons:

Folk trampar rakt i nylagda skidspår – klubben rasar: ”Förstör så mycket”

Hultsfreds OK är besvikna över att Hultsfredsbor trappar rakt i de nya nylagda skidspåren vid Hagadal. Foto: Privat

Folk trampar rakt i nylagda skidspår – klubben rasar: ”Förstör så mycket”

För första gången på tre år har Hultsfreds orienteringsklubb lagt skidspår vid elljusspåren intill Hagadal. I dag gjordes en tråkig upptäckt. 
– Flera olika individer varit ute och trampat rakt i spåret, säger Johan Nilsson till Dagens Hultsfred. 

Annons:

Hultsfreds orienteringsklubb har lagt skidspår vid elljusspåret intill Hagadal och pågrusplanen intill parkeringen. 

Det är första gången på tre år som klubben har möjlighet till det då det inte har funnits tillräckligt med snö för att kunna spåra de senaste åren. 

– Jätteskoj. Vi vill att Hultsfredsborna ska få åka skidor Det är verkligen goda förutsättningar för bra skidspår just nu. Vi tror och hoppas att kylan kommer hänga i ett tag nu framöver. Prognosen talar för det. Det tar många timmar att lägga skidspår. Först ska snön packas med sköter, sedan måste man helst vänta något dygn innan det sätter sig. Först efter någon dag kan vi göra börja spåra, säger Johan Nilsson i Hultsfreds orienteringsklubb.

"Inte ens bredvid utan rakt på"

Tidigare i dag hjälptes två personer åt att spåra med släde under några timmar. En kort stund efter genomfört arbete gjordes en tråkig upptäckt. 

– Innan vi hann ut och fotografera de fina spåren har flera olika individer varit ute och trampat rakt i spåret. Inte ens bredvid utan rakt på. Detta 20 minuter efter att vi lagt spåren. Det är beklagligt och det förstör så mycket för alla som vill åka skidor under några få veckor det finns snö. De boende i närheten korsar mest bara spåret i anslutning till sågdammen. Det är de som promenerar med eller utan hund och även löpare som springer längs hela spåret som skapar störst förödelse, säger han och fortsätter: 

– Jag ska själv ut och åka lite imorgon. Då har spåren förhoppningsvis hunnit frysa till sig något, om det finns några spår kvar. Det går naturligtvis att åka men det är dag och natt i jämförelse om det ligger fina spår. 

Klubben kommer lägga nya spår i början av nästa vecka. 

– Vi försöker, även om det känns hopplöst ibland. Vi vill så gärna kunna bjuda på skidglädje nu när förutsättningarna finns.  Jag skulle vilja skicka ut en önskan om att spåren ska få vara fredade nu och några veckor framöver. Det finns många andra fina platser att promenera och löpa på.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt