Annons:

Virserumsbo åtalas för att ha repat bil med kniv

En kvinna från Virserum åtalas för att ha repat en bil med kniv. Foto: Jakob Karlsson

Virserumsbo åtalas för att ha repat bil med kniv

En kvinna i 35-årsåldern från Virserum åtalas misstänkt för skadegörelse och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. 

Annons:

En polispatrull larmades till en adress i Virserum den 8 maj förra året och anträffade en kvinna i 35-årsåldern som hade en kniv på sig på allmän plats trots att det inte var befogat. Hon blev snabbt misstänkt för att ha dragit en kniv mot sidan på en personbil så att det uppstod skador för drygt 12 237 kronor. 

Kvinnan förnekar brott

Nu åtalas hon misstänkt för både skadegörelse och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. 

Den tilltalade kvinnan förnekar brott men det finns vittnen som bevisar skadegörelse och brott mot knivförbudslagen samt fotografier av skadegörelsen och kniven. Åklagaren yrkar att den beslagtagna kniven ska förverkas. 

Målsägande yrkar skadestånd på 1 000 kronor för självrisken och målsägandes försäkringsbolag yrkar skadestånd för reparation på 10 337 kronor för de skador som orsakats och kostnad för stillestånd på 900 kronor.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt