Annons:

Man från Hultsfred döms av Kalmar tingsrätt för flera brott

Genrebild. Foto: MostPhotos

Man från Hultsfred döms av Kalmar tingsrätt för flera brott

En man bosatt i Hultsfred döms för att ha kört bil narkotikapåverkad, för olovlig körning samt för dubbla narkotikabrott. Han medger två av brotten, men avseende bilkörandet under påverkan av narkotika samt ett av narkotikabrotten menar han att det är mediciner som han tar som har gett utslag.

Annons:

I mitten av juni 2020 påträffades mannen med 3,08 gram cannabis på sig i centrala Hultsfred. Den 19 november 2020 stoppades han i Hultsfred då han körde bil utan giltigt körkort.

I domen står att läsa att mannen, som är i 35-årsåldern och bosatt i Hultsfred, har erkänt ringa narkotikabrott genom innehav av narkotika samt olovlig körning, att hans erkännande vinner stöd av övrig utredning och att han därför ska dömas för brotten.

Förnekade brotten 

Mannen har också stått åtalad för en händelse som skedde i början av november 2020. Mannen stoppades då på en plats i mellersta länet, och ska enligt domen då ha varit påverkad av amfetamin.

Mannen har förnekat brott, och hävdat att det är mediciner som han äter som har gett resultat på de tester han tagit.

Rätten slår dock fast att de aktuella medicinerna inte ger upphov till de ämnen som hittats i mannens blod. Man anser inte heller att mannen har uppgett någon annan trovärdig omständighet som kan förklara förekomsten av ämnet levoamfetamin i hans kropp.

Rätten enig

En enig Kalmar tingsrätt anser därför att mannen inte har uppfyllt sin förklaringsbörda och därmed ska dömas för ringa narkotikabrott. "I beaktande av vad som framkommit gällande bruket av amfetamin är även åtalet för rattfylleri styrkt", skriver man i domen.

Påföljden för de fyra åtalspunkterna som mannan fälls för bestämdes till 90 dagsböter om 50 kronor, totalt 4 500 kronor.

Eftersom han döms för brott med fängelse i straffskalan ska han också betala 800 kronor enligt lagen om brottsofferfond.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt