Annons:

Kvinna svårt biten av kamphund - vårdades i Linköping

En kvinna blev överfallen och svårt biten av en kamphund i lördags.

Kvinna svårt biten av kamphund - vårdades i Linköping

I lördags eftermiddag blev en kvinna svårt biten av en hund av en Amstaffras, (en slags kamphund), när hon var i skogen för att plocka bär och svamp utanför Lofta. Kvinnan fick cirka 25 bett i benen, flera bett i sina händer samt ett bett i en axel. 

Annons:

Kvinnan var ute i skogen vid Lofta för att plocka bär och svamp. Hon hade med sig sin egen hund som var kopplad när hunden blev attackerad av en lös kamphud.

En person som känner kvinnan berättar för vår tidning.

- Kamphunden var lös och skulle angripa kvinnans hund. När kvinnan försökte försvara sin hund blev hon attackerad av kamphunden som gav henne cirka 25 bett i benen, flera bett i händerna och ett bett i axeln.

Den person som för tillfället hade hand om kamphunden kom till undsättning och tog hand om den.

Även kvinnans hund blev svårt biten av hunden.

Kvinnan och hennes hund kördes till Linköping. Kvinnan till universitetssjukhuset i Linköping och hunden till en veterinär.

Hur mår kvinnan nu?

- Hon har värk men är skärrad efter attacken. Läkarna har tejat ihop skadorna på benen och händerna och hon har fått antibiotika. Hon var på sjukhuset i flera timmar.

Hur är det med hennes hund?

- Veterinären har lagt om såren och det väntar flera besök där.

Hittills har veterinärkostnaderna varit 12 000 kronor. Något som kamphundens ägare får betala.

- Kvinnan har pratat med kamphundens ägare som också är chockad över det som hänt. Ägaren säger att någonting liknande har aldrig hänt tidigare och att det var ett nytt beteende hos hunden.

Hur hunden kom loss är oklart. Händelsen är polisanmäld.

- Polisen får göra en utredning vad som hände och hur kamphunden kunde komma loss, säger personen som vår tidning har pratat med.

Anmälan upprättad

Enligt Ulf Gollungberg vid polisen i Västervik är en anmälan om brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter upprättad.

Misstänkt är en kvinna i 25-årsåldern.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt