Annons:

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Åkeriägare om stenkastningen: "Finner inte ord, det är förskräckligt"

Under natten mot fredag utsattes två lastbilar på riksväg 23 för stenkastning. En av chaufförerna blev så pass skadad att personen fick föras till sjukhus.
– Det är förskräckligt. Jag finner inte ord, säger Lars Olsson, som driver Olsson Transport.

Annons:

En mycket allvarlig händelse inträffade på riksväg 23 i Hultsfreds kommun natten mot fredag. Två olika lastbilschaufförer utsattes för stenkastning.

Den första händelsen inträffade vid 01.50-tiden vid Stora Aby, söder om Målilla, och en kvart senare var det dags vid den södra infarten till Hultsfred. 

– Chauffören av den första lastbilen, som är i 20-årsåldern och hemmahörande i Kalmar, har berättat att det kom en knytnävsstor sten farande rakt genom rutan och träffade honom i pannan. Han klarade sig dock undan med enbart sårskador och fick lämna sjukhuset, berättade Anders Hultman vid polisen.

För den andra chauffören slutade det inte lika bra. Chauffören skadades så illa att han fick tas med ambulans till sjukhus. Chauffören hade fått splitterskador i ansiktet. Mannen ska, enligt en bulletin från regionen, vara lindrigt skadad men inlagd på vårdavdelning.

Båda förarna lyckades dock att hålla sina fordon på vägen. Polisen misstänker förstås ett samband mellan händelserna.

"Förskräckligt"

Lars Olsson, som driver Olsson Transport i Vimmerby och Hultsfred, säger att hans företag också upplevt liknande händelser.

– För något år sedan blev vi utsatta. Det var riktigt otäckt och vår chaufför höll på att köra av vägen. Det var stenar och snöbollar. Snöbollar låter inte så farligt, men man vet ju inte vad det kan bli av det. Vår chaufför klarade sig bra men det är förstås väldigt allvarligt.

Vad tänker du om det här som hänt?

– Jag tycker att det är är förskräckligt. Jag finner inga ord och vet knappt vad jag ska säga. Det är riktigt otäckt och till slut kan någon skadas väldigt, väldigt allvarligt. 

Tror du att det här kommer diskuteras mer inom branschen?

– Det tror jag. Det är mycket märkligt och olustigt. Man blir bara förbannad. Det ska inte vara så här. 

Rubriceringen är grov misshandel men polisen har inga misstänkta i nuläget.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt