Annons:

Göran Gustafsson (SD) undrar om Hultsfreds kommun kommer lösa in/kompensera drabbade fastigheter om vindkraftsparken i Tönshult blir verklighet. Foto: Ossian Mathiasson

SD vill att fastighetsägare kompenseras om vindkraftspark blir verklighet

På måndag fattar politikerna i fullmäktige beslut om vindkraftsprojektet i Tönshult. Göran Gustafsson (SD) vill att fastighetsägare kompenseras ekonomiskt om parken blir verklighet. 

Annons:

Kommunstyrelsen har sagt ja till tolv 270 meter höga vindkraftverk som Stena Renewable har för avsikt att bygga i Tönshult, strax söder om Virserum. 

Det avgörande beslutet fattas i kommunfullmäktige på måndag och flera partier är splittrade i frågan. 

"Fastighetsvärdet minskar markant"

Nu har Sverigedemokraternas gruppledare och fullmäktigeledamot Göran Gustafsson skrivit en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Lars Rosander (C) angående ersättning till boende som drabbas av vindkraftsparken.

”När man flyttar ut till landsbygden gör man ett aktivt val man vill ha ett lugnt boende med höga naturvärden och ett friskare liv. Man flyttar gärna från storstaden med höga bullernivå och orena luft till de småländska skogarna. När Hultsfreds kommun godkänner att det byggs en maskinpark med tolv stycken 270 meter höga vindkraftverk knappt 1 000 meter bort från närmaste bosättning försvinner de förutsättningarna. Helt plötsligt har man det lågfrekventa bakgrundsbullret i sina öron, i princip jämnt, om det blåser. Djurlivet tar skada och stora skogsvärden försvinner.? Fastighetsvärdet för de närmast belägna fastigheterna kommer att minska markant i värde och bli tämligen svårsålda”, skriver Göran Gustafsson (SD) i sin interpellation. 

Han har ställt två frågor till Lars Rosander (C) som han vill få svar på vid måndagens fullmäktigemöte. 

– Kommer kommunen att lösa in/kompensera drabbade fastigheter runt vindkraftsparken? Hur ställer sig kommunen till de skadeståndskrav som lär komma när fastighetsvärdena sjunker i värde och fastigheterna blir näst intill osäljbara?

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt