Annons:

  • Monica Bergh (KD) tycker att Hultsfreds kommun ska köpa fastigheten på Storgatan 36 i Virserum och bygga marklägenheter. Foto: Privat

  • "Fastigheten ligger med sjöutsikt och centralt i Virserum. Bättre kan det inte bli", skriver Monica Bergh (KD). Foto: Privat

KD-politikern tycker att kommunen ska slå till: "Köp fastigheten och bygg marklägenheter"

Storgatan 36 i Virserum är till salu. Nu vill Monica Bergh (KD) att Hultsfreds kommun köper fastigheten för att bygga marklägenheter på centrala platsen i Virserum. 
”Fastigheten ligger med sjöutsikt och centralt i Virserum. Bättre kan det inte bli”, skriver Monica Bergh i sin nyväckta motion. 

Annons:

Med anledning av att fastigheten på Storgatan 36 i Virserum ligger ute till försäljning har KD-fullmäktigeledamoten Monica Bergh lämnat in en motion till kommunfullmäktige i Hultsfred med ett tydligt önskemål. 

”Jag tycker att det vore ett bra tillfälle för kommunen att köpa den fastigheten för att få en mycket lämplig tomt att bygga marklägenheter. Byggnationen kan genomföras av bostadsbolaget eller annan intressent. Men kommunen bör ta chansen att se till att denna attraktiva tomt mitt i centrum av Virserum blir använt för ett trevligt boende. Fastigheten ligger med sjöutsikt och centralt i Virserum. Bättre kan det inte bli”, skriver Monica Bergh i den nyväckta motionen som lämnades in på tisdagen. 

"Fått synpunkter från flera håll"

Bergh anser att varje kommun ansvarar för att alla orter utvecklas på ett positivt sätt och tänker framför allt på att skapa möjlighet till attraktiva boendemiljöer. Nu tycker hon att kommunen ska slå till. 

”Jag har fått synpunkter från flera håll som uttryckt sin önskan att kommunen ska bygga fler marklägenheter, för att fler äldre ska kunna lämna sina hus och få ett lämpligare boende och för att barnfamiljer ska få chans att köpa hus”, skriver Bergh. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt