Annons:

Flera föreningar i Mörlunda vill att Hultsfreds kommun bygger ett utegym vid sporthallen i Mörlunda. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Mörlundaföreningar uttrycker önskemål om utegym vid sporthallen: ”Fördelarna är många”

Hultsfreds kommun är i full färd med att bygga utegym i Målilla. Nu vill flera föreningar i Mörlunda att Hultsfreds kommun uppför ett utegym vid sporthallen i Mörlunda. 

Annons:

Johan-Arvid Danielsson (Mörlunda GIF), Christer Adolfsson (Mörlunda-Tveta hembygdsförening) och Sven-Olof Martinsson (Rosenfors-Mörlunda-Bockara PRO) har i en skrivelse till Hultsfreds kommun uttryckt önskemål om byggnation av ett utegym på grönytan mellan parkeringen och sporthallen i Mörlunda. 

”Vid vår sporthall i Mörlunda har det tack vare er vuxit fram en central plats med möjlighet till aktiviteter för alla åldrar. Vi ser gärna att anläggningen kompletteras med ett utegym. Utomhusgymmet skulle vara tillgängligt för alla och ekonomiskt fördelaktigt för utövaren då det är gratis och även ge möjlighet att träna tillsammans på ett smittsäkert sätt i den friska luften. Fördelarna är många och gymmet skulle främja en positiv utveckling av vårt samhälle och vara till stor glädje för våra medlemmar”, skriver de tre föreningarna i en nykommen skrivelse. 

Hultsfreds kommun bygger just nu ett utegym vid idrottsplatsen i Målilla, något som de tre Mörlundaföreningarna har uppmärksammat och vill se en liknande lösning i Mörlunda. 

”Vi kan med glädje se och läsa om era satsningar på utegym på flera orter runt om i kommunen”, skriver föreningarna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt