Annons:

Så här blev resultatet i Målilla. Nu ska också Mörlunda få ett utegym. Foto: Lotta Madestam

Beskedet: Mörlunda får utegym – då går arbetet igång

Nu är det beslutat, Mörlunda får ett utegym i anslutning till sporthallen.
– Jag kan inte säga något datum när det ska stå klart, men någon gång under hösten, säger Tommy Svensson Pöder, kultur- och fritidschef.

Annons:

Det har funnits en önskan om att även Mörlunda ska få ett utegym. I höstas gjorde Johan-Arvid Danielsson i Mörlunda GIF, Christer Adolfsson, Mörlunda-Tveta Hembygdsförening och Sven-Olof Martinsson Rosenfors-Mörlunda-Bockara PRO gemensam sak och lämnade in en skrivelse, där man uttryckte sitt önskemål om ett utegym. Som lämplig plats föreslog man grönytan mellan ortens sporthall och parkeringen.

Har fått ett besked

I dagarna kom ett besked, som gjorde herrarna glada.

– Nu har vi fått besked från Tommy Karlsson som är anläggningsansvarig att ett utegym kommer att byggas, berättar Sven-Olof Martinsson.

Det bekräftas av Tommy Svensson Pöder.

– Ja, vi har tagit ett beslut inom ramarna, säger han. Det fanns en önskan från Mörlunda och vi tittade på ärendet ganska snart. Vi driver på, på nästan alla orter, inom Hultsfreds kommun Makover. Det är en utveckling som är spännande, säger Tommy Svensson Pöder och tillägger:

– Egentligen låg det med inom makeover-projektet för en satsning 2023, men nu väljer vi att tidigarelägga det något. Varför sitta och vänta när vi har politikerna med oss?, tänker vi.

Går igång i höst

Arbetet är tänkt att gå igång efter semestern, då ska man börja titta på projektet mer konkret. Än är det för tidigt att säga när gymmet kommer stå klart.

– Målsättningen är att bli klara under hösten någon gång, säger Tommy Svensson Pöder.

Finns det ett beslut på var anläggningen ska placeras?

– Nej, vi har inte beslutat plats, men vi tittar på den platsen som föreslås. Målet är att ha det så synligt som möjligt.

Sven-Olof Martinsson tänker så här om placeringen:

­– Det finns många olika aktiviteter i samma område, sporthall, isbana, boulebanor, multiarena, basketkorgar, före detta träningsplan samt att skolan finns där också. Med alla olika aktiviteter blir det ett helt suveränt område för Mörlundaborna.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt