Annons:

Ekonomi saknas för utegym i Mörlunda: ”Blir att äska pengar”

Det saknas just nu ekonomiska medel för att bygga ett utegym i Mörlunda. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Ekonomi saknas för utegym i Mörlunda: ”Blir att äska pengar”

Tre föreningar i Mörlunda har i en gemensam skrivelse uttryckt önskemål om ett utegym vid sporthallen. Kultur- och fritidschefen Tommy Svensson Pöder meddelar att inga pengar finns avsatta för projektet som det ser ut nu. 

Annons:

Det är representanter från Mörlunda GIF, Mörlunda-Tveta hembygdsförening och Rosenfors-Mörlunda-Bockare PRO som vill ha utegym vid sporthallen i Mörlunda.

Kultur- och fritidschefen Tommy Svensson Pöder tycker om idén men förklarar att det finns varken pengar eller planer till ett sådant projekt för stunden. 

– Vi är inte förvånade över skrivelsen utan vi är positiva till den. Vi ska ta kontakt med de som har skrivit skrivelsen, få till en träff och titta på hur vi kan få till det. Det blir att äska pengar eftersom vi inte har det inom dagens ramar. Det är ingen hemlighet att både jag, Carlsson (Tommy) och några andra har haft en idé om att det skulle vara ypperligt med ett utegym i Mörlunda och vara trevligt i det område som de nämner. Vi får ta det i etapper och vi har gjort ganska mycket i Mörlunda som är spännande, säger Tommy Svensson Pöder. 

Att bygga ett utegym vid sporthallen i Mörlunda kan inte kultur och fritid säga ja till i dag. 

– Det finns ingen ekonomi till det i dag men det innebär inte att man inte kan titta på det och att man kan vara positiv till det. Det är inte alls omöjligt i ett bra samarbete med de förtroendevalda. Vi har inte kommit längre än så, säger han.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt