Annons:

Utegymmet och multiarenan i Målilla är klart – här ska konstgrästennisbana anläggas

Utegymmet i Målilla är klart och redo att börja användas. Det planeras för en invigning tillsammans med multiarenan i vår. Foto: Lotta Madestam

Utegymmet och multiarenan i Målilla är klart – här ska konstgrästennisbana anläggas

Både utegymmet och multiarenan i Målilla står klart att användas. 
– Vi planerar för en gemensam invigning i vår, säger kultur- och fritidschefen Tommy Svensson Pöder. 

Annons:

Dagens Hultsfred rapporterade under hösten om Hultsfreds kommuns planer på både utegym och multiarena i Målilla. Utegymmet har byggts i nära anslutning till Idrottsparken och multiarenan där modulerna för grundsärskolan har stått tidigare.  

Båda arbetena är slutförda och redo att användas och Tommy Svensson Pöder meddelar att kommunen planerar för en gemensam vårinvigning för att synliggöra utegymmet och multiarenan på ett positivt sätt 

– Vad gäller utegymmet är tanken att vi ska lägga dit lite stenmjöl och snygga till det sista men det är fullt funktionellt uppbyggt att använda. Vi kunde inte riktigt göra markytan färdig på grund av vintern, men vi märker att folk använder utegymmet. Det är en häftig satsning som vi är nöjda med, säger Tommy Svensson Pöder och fortsätter: 

– Multiarenan är på plats. Jag har full respekt för att företag har och har haft det tufft under pandemin men arbetet blev lite försenat. Det var inget som vi stod och föll med. Den finns i Målilla och vi ska göra något häftigt av det. Vilken fantastisk utveckling vi ser i detta område.

Konstgrästennisbana i Silverdalen

Tommy Svensson Pöder berättar att det händer mycket på de olika orterna i kommunen. 

– Vi försöker vara med lite överallt i samverkan i vår kommun. Politiken tar bra beslut med att vilja vara med och driva projekt när vi kommer med förslag. Vi har ett bra samspel i vår kommun och det finns ett driv över verksamhets- och förvaltningsgränserna och i politiken med att vi måste tänka på aktivitetsytor. För mig är helheten jäkligt viktig. Det är inte jag som avgör allt men den dagen jag inte driver laget, som en kommun är, blir det fel, säger han. 

Dagens Hultsfred har tidigare rapporterat om att flera Mörlundaföreningar vill att kommunen bygger ett utegym vid sporthallen i Mörlunda. Det blir i så fall granne med bådeskolan och den nybyggda multiarenan.

– Vi har kontaktat önskeställarna och fortsätter att titta på det. Det har inte riktigt varit läge att lyfta frågan med tanke på årstiden. Vi ska lyfta frågan och se det som en möjlighet.

Det som är beslutat och klart är att Hultsfreds kommun ska anlägga en konstgrästennisbana på befintlig tennisbana i Silverdalen.

– Det kommer vi sätta i verket under våren efter ett politiskt beslut. Vi ska byta ut befintligt underlag och lägga en konstgräsplan för tennis. Vi är på varje ort och försöker synliggöra önskemål och titta på hur vi kan gå vidare med planerna. Vi drev frågan tillsammans med föreningen Silverdalens TK och det lades in i 2022 års budget när vi hade budgetdialog med politikerna. Föreningen är oerhört stark och driver tennis. Det var ett önskemål om att få fortsätta med det. De är fantastiska i föreningen, då är det inget snack än att vi tänker i just de banorna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt