Annons:

Klubben bygger betydligt större skärmtak:

Virserums MC-klubb har slitit bort det gamla skärmtaket och bygger just nu ett nytt, betydligt större skärmtak. Foto: Thomas Karlsson

Klubben bygger betydligt större skärmtak: "Vill få mer yta under tak"

Det gamla skärmtaket var undermåligt. Nu är Virserums MC-klubb i full färd med att iordningställa ett nytt, väl tilltaget skärmtak. 
– Vi har byggt skärmtaket mycket större än tidigare för att få mer yta under tak när vi har våra tillställningar, säger Thomas Karlsson, sekreterare i Virserums MC-klubb.

Annons:

Thomas Karlsson är en av flera drivande krafter i klubbens senaste byggprojekt i Virserum.

– Det gamla skärmtaket började bli väldigt dåligt och fasaden på gaveln var i lika dåligt skick. 

Vi bestämde oss för att renovera upp fasaden och se till att den är iordning för att kunna ansluta ett nytt skärmtak. Ytterväggen var tom på isolering så det har vi åtgärdat plus att vi har bytt fasadpaneler. Det var nödvändigt för att kunna bygga upp det nya skärmtaket, säger Thomas Karlsson. 

"Får allt under ett och samma tak"

Det nybyggda skärmtaket är betydligt mycket större än tidigare och syftet är att skapa mer yta under tak till sina kommande träffar. 

– Det finns flera tillställningar som gör att vi behöver mer torkat utrymme. Vi har till exempel en tillställning som heter Vinterträffen, en sammankomst som vi håller andra helgen i februari. Den lockar rätt mycket folk med besökare från andra länder och det blir väldigt trångt i klubbstugan. Vi har haft livemusik under det gamla taket och ställt ett partytält bredvid som vi täckt in och haft lite värme i. Nu får vi allt under ett och samma tak. Vi MC-åkare träffas inte så mycket mitt i vintern så vi tycker att det är trevligt att ha en tillställning då, säger Thomas Karlsson. 

Föreningen vill nyttja denna del av marken lite mer och göra det både trevligt och fint under ett och samma tak. 

– Det har naturligtvis varit en del förarbete och en process med bygglov. Projekteringen har pågått sedan i vintras medan det fysiska arbetet började i somras.

När beräknas ni vara klara med projektet?

– Vi beräknar att vara klara i god tid till vår vinterträff, andra helgen i februari, om det är möjligt med hänsyn till eventuella restriktioner. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt