Annons:

För andra året i rad ställs populär träff in:

Dacketräffen ställs in även 2021, meddelar Virserums MC-klubb. Foto: Ossian Mathiasson

För andra året i rad ställs populär träff in: "Det är kört"

I samband med Virserums marknad brukar Dacketräffen arrangeras. Ifjol ställdes den in på grund av pandemin och i år går träffen samma öde till mötes.
– Det är givetvis tråkigt, säger Matthias Velinder, president i Virserums MC-klubb.

Annons:

Pandemin stoppade det stora sommararrangemanget Dacketräffen förra året. Det blir samma visa 2021. Den populära träffen skulle ha hållits i augusti, men nu tar arrangörerna bakom beslut om att ställa in till följd av pandemin.

– Det är tråkigt givetvis, men hur man än vänder och vrider på det så går det inte. Skulle man gå upp till 500 personer räcker inte det för oss. Det skulle behöva släppa fullt ut, men det känns kört till augusti, säger Matthias Velinder, som är ansvarig från Virserums MC-klubb.

Knuttefesten brukar locka cirka 1 500 besökare och är betydande för klubbens ekonomi.

– Det är ett tapp ekonomiskt, så är det givetvis. Men vi har sparat genom åren och har inte slösat, så vi kommer överleva det här. 

Har ni väntat och hoppats fram tills nu?

– Ja, vi känner att vi har väntat in i det sista men nu var styrelsen tvungen att ta det här beslutet. Det kommer inte gå, det blir för kort tid att fixa med alla tillstånd och så vidare. Det är tråkigt, men nu har vi ställt in. Det påverkar ju andra också, eftersom vi brukar sponsra många andra föreningar. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt