Annons:

Helgens populära träff lockar många – arrangeras för 38:e gången

Dacketräffen i Virserum äger rum i helgen, med start på torsdag kväll. Bilden är från förra årets träff. Foto: Sara Åstrand

Helgens populära träff lockar många – arrangeras för 38:e gången

Den årliga Dacketräffen äger rum i Virserum i helgen, med start redan torsdag kväll. Det väntas komma uppemot 1000 besökare och arrangörerna håller tummarna för fint väder alla dagar. 

Annons:

Det är minst sagt många evenemang i våra trakter i helgen. Ett av dessa är Dacketräffen 2023, som arrangeras av Virserums MC Club vid Virserumssjön. Entrén öppnar på torsdag kväll, den 3 augusti. 

”En välorganiserad träff”

Besökarna åker långt för att vara med i den unika gemenskapen. De flesta kommer från Sverige, men det är även många från Danmark och Holland. Det väntas komma omkring 800–1000 besökare under helgen. 

– Det är en välorganiserad träff och det är ett bra ställe. Virserum är vackert här vid sjön, det är fin plats och bra musik. Det är trevligt att umgås och träffas, säger Wille, ordförande Virserums MC Club.  

Eftersom träffen äger rum utomhus är besökssiffran såklart väderberoende, men arrangörerna håller tummarna för en fin väderprognos.

Det är den 38:e gången Dacketräffen arrangeras. På grund av pandemin fick träffen ta uppehåll 2020 och 2021, men förra året var det tillbaka som vanligt. Däremot syns ett svalnande intresse jämfört med innan pandemin. 

– Det har inte riktigt återhämtat sig från pandemin, man trodde att det skulle vara ett uppsving, men vi är ändå jättenöjda. 

Försöker locka yngre

Virserums MC Club har 18 medlemmar, som ordnar Dacketräffen med hjälp från nära och kära. 

Förberedelserna inför träffen påbörjas redan ett år i förväg, med artistbokning och liknande, men det mesta görs veckan innan. 

– Förberedelserna går enligt plan, nu städar vi och fixar inför träffen. De flesta i klubben har varit med länge, så alla vet vad man ska göra, säger Wille, som har varit ordförande i 24 år.  

Klubben letar efter yngre medlemmar, samt yngre deltagare under träffen då medelåldern är relativt hög, berättar Wille. För att locka yngre är det gratis inträde för de är som kommer med motorcykel och upp till 25 år.  

Många aktiviteter under helgen

På scenen kommer flera artister att uppträda. Under dagarna görs det även olika musikquiz och tävlingar med priser. 

– Det är bara för att ha lite roligt, man måste ha kvar barnasinnet lite. 

Dacketräffen gynnas av att det är flera andra evenemang i helgen, som dessutom riktar sig till ungefär samma målgrupp. Det är smidigt att ta motorcykeln och besöka Virserums marknad, Motorns dag i Målilla, eller Mopedrallyt i Hultsfred. 

Annons:

Sara Åstrand

saraaastrand@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt