Annons:

Kommunen rättar in sig i ledet – kräver tågstopp i Mörlunda

Hultsfreds kommun kräver, precis som många andra politiker, att Kustpilen-tågen ska stanna i Mörlunda. Det blir en skrivelse från KSAU till Region Kalmar läns kollektivtrafiknämnden. Foto: MostPhotos

Kommunen rättar in sig i ledet – kräver tågstopp i Mörlunda

Flera politiker begär att Kustpilen-tågen börjar stanna i Mörlunda. Hultsfreds kommun rättar in sig i ledet. 
– Vi gör en egen skrivelse i samma anda, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S). 

Annons:

Åke Bergh (M) och Anders Andersson (KD) har tidigare krävs att tågen börjar stanna vid Mörlunda station. Mattias Wärnsberg (S) begärde nyligen samma sak i en skrivelse – och Mörlundabon Enn Johari tog upp frågan på allmänhetens frågestund på fullmäktige i måndags. 

Kommunstyrelsens arbetsutskott diskuterade frågan på sitt sammanträde i tisdags och fattade beslut om att författa en skrivelse om begäran av uppehåll för resande vid Mörlunda station. 

– KSAU handlägger detta ärende snabbt och vi har beslutat oss för att tillskriva kollektivtrafiknämnden en önskan om att få till tågstoppet i Mörlunda för att göra det möjligt för Mörlundaborna att ta sig till olika orter. Vi gör en egen skrivelse i samma anda som politikerna har uttryckt det. Om det nu är så med ganska enkla åtgärder för att stanna i Mörlunda så är det konstigt om man inte kan få till det, säger Tomas Söreling (S), oppositionsråd i Hultsfreds kommun. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt