Annons:

Hultsfreds kommun förvärvar mark intill Kärringryggens festplats för 50 000 kronor från Virserums SGF. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunen förvärvar parkeringsplats till festplats

Hultsfreds kommun har gjort klart med ett förvärv av parkeringsplatsen till Kärringryggens festplats i utkanten av Virserum.

Annons:

Ärendet angående kommunalt förvärv av parkeringsplatsen till Kärringryggens festplats i Virserum var uppe på tisdagens sammanträde i kommunstyrelsens arbetsutskott. 

Festplatsen är kommunal mark sedan tidigare, men själva parkeringsplatsen har idrottsföreningen Virserums SGF ägt sedan lång tid tillbaka. 

– Den användes ursprungligen som grusplan för fotboll på vårarna och har därefter varit parkeringsplats till festplatsen. Nu hörde VSGF av sig och sa att de inte nyttjar marken längre och frågade om vi ville köpa den. Vi äger all mark runt omkring och i och med detta förvärv har vi rådighet över marken. Vi har vattentorn och vattentäkt i närheten. säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Kommunen har kommit överens med föreningen om att förvärva marken, som uppgår till 7 130 kvadratmeter, för 50 000 kronor.

– Vi har inga direkta tankar. VSGF ville sälja marken för att de inte använder den längre. Vi har all mark runt omkring och vi är inte intresserade av att få någon annan markägare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt