Annons:

  • Coop-butiken på Aspedalsgatan i Hultsfred stänger redan i dag, och inte den 31 januari som var den tilltänkta stängningsdagen. Varorna är i princip slut efter veckans utförsäljningsrea. Foto: Lotta Madestam

Butiken stänger redan i dag – tio dagar före tilltänkta stängningsdagen

Utförsäljningen av varorna i Coop-butiken på Aspedalsgatan i Hultsfred har gått extremt fort. Butiken stänger redan i dag trots att den ursprungliga stängningsdagen var satt till 31 januari. 

Annons:

Den ena Coop-butiken i Hultsfred håller just nu på att avvecklas då Coop Oskarshamn med omnejd tar över tre butiker som Coop Butiker och Stormarknader har ägt. Hultsfredsbutiken är den enda som inte ingår i affären i och med att Coop vill koncentrera resurserna till centrumbutiken. 

Tanken har hela tiden varit att Coop-butiken ska stänga den 31 januari. Nu kan Dagens Hultsfred berätta att butiken stänger redan i dag, fredagen den 21 januari. 

– Det stämmer att butiken stänger tidigare än vad som är sagt. Vi håller öppet till klockan 20.00 i dag och stänger därefter butiken för gott. Planen var att hålla öppet i helgen och nästa men vi har inte så många varor kvar i butiken, säger butikschefen Camilla Hjelte. 

Kö utanför butiken i måndags

Utförsäljningsrean inleddes med 30–50 procent på alla torrvaror i måndags och lockade många köpsugna besökare.

– Utförsäljningen har gått fortare än planerat. Så fort gick det inte ens på Netto när butiken stängde i Hultsfred och blev den här butiken, säger Camilla Hjelte och fortsätter:

– Det har varit mycket kunder under hela veckan, framför allt i måndags. Då fick vi till och med låsa dörrarna och hålla vakt med tanke på att vi bara får ha 45 kunder inne i butiken. Det var kö utanför butiken.

Merparten av hyllorna, kylskåpen och frysarna ekar tomma efter utförsäljningen som vidgats till att beröra frys- och kylvaror under veckans gång. 

– Vi skulle egentligen ha sänkt priset på kyl- och frysvaror under nästa vecka men vi fick order om att sänka priserna redan på onsdagen. 

De varor som blir kvar när butiken stänger för gott på fredagen skänks till Kvinnojouren i Hultsfred-Vimmerby. 

– Det är varor som inte ska gå i soporna i onödan.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt