Annons:

Coop i Hultsfred visar ett trendbrott – ökat försäljningen

Tony Allander har varit fast i sin åsikt att Hultsfredsbutiken har potential. Nu visar siffrorna på ökad försäljning. Foto: Lotta Madestam

Coop i Hultsfred visar ett trendbrott – ökat försäljningen

Coop i Hultsfred kan summera ett bra 2023, då försäljningen ökat jämfört med tidigare.
Tony Allander är butikschef sedan ett år tillbaka och han har varit fast beslutsam att det ska gå att få ordning på butiken.

Annons:

Tony Allander från Vimmerby tillträdde tjänsten som butikschef i januari förra året. Det har varit ett bra år för centrumbutiken i Hultsfred visar det sig.

– Jag har sagt hela tiden att det finns potential, det är en jättebra butik och den ligger bra, men det är lite jobb, säger han.

Bra utveckling under året

Richard Hedsand är vd för Coop Oskarshamn med omnejd ekonomisk förening, i vilken Hultsfredsbutiken ingår. Han kan bekräfta att butiken hade en positiv utveckling förra året.

– Det har varit tufft sedan ett antal år tillbaka, men nu går butiken åt rätt håll. Den går bra, sedan är det inte enkelt med prisdiskussionen och inflationen, hela marknaden har ju haft det tufft, men jämfört med övriga butiker så har den haft en bra utveckling 2023. Det är en bra trend, säger han.

Ökad försäljning

Richard Hedsand vill inte gå in på några exakta siffror, utan nöjer sig med att säga att försäljningen ökat i Hultsfredsbutiken under 2023 jämfört med 2022.

Coops butik i Hultsfred hade under en tid problem med stor omsättning av chefer. Nu har Tony Allander som sagt varit ett år och kontinuiteten är viktigt, understryker Richard Hedsand.

– Jag är otroligt nöjd med Tonys jobb och tycker att butiken blivit bättre, att vi fått ordning på allt med sortiment och annat, han sköter butiken riktigt bra. Det var tufft med alla olika chefer och det var även tufft när vi hade två Coopbutiker på samma ort. Nu när vi koncentrerar oss på en butik, så allt fokus är på den, så känns det att även det varit positivt. 

Har en vision

När Tony Allander började var hans vision att nå en omsättning på 50 miljoner, dit är det en bra bit än.

– Jag har blivit varse att det inte är gjort i en handvändning. Klart det händer saker, tillägger han, men det går inte så fort som jag hade önskat. 

– Å andra sidan är det svårt att säga vad som är orsakat av världsläget. Vi kanske hade haft en ökning som varit markant annars. Det underlättar ju inte att folk inte vågar unna sig för mycket, säger Tony Allander.

Kan du nämna något som förändrats med dig som chef?

– Det har hänt väldigt mycket, den största förändringen är att vi utvecklat vår bake off-avdelning rejält med jässkåp, så vi jäser och bakar vårt bröd själva. Där märker jag en stor skillnad, det uppskattas.

Tony Allander hade också lite planer som gått i stöpet, som att han ville byta ut lösviktssortimentet, men det visade sig styras av Coop centralt. 

– Ganska fort tappade jag också flera anställda, bland annat en heltidsanställd som hade hand om egenkontroll, som är ett stort projekt inom dagligvaruhandeln. Nu är vi fulltaliga igen, det är ett bra gäng som bara ska sätta rutinerna, så vi kan köra på.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt