Annons:

Planen framåt för Coop i Hultsfred – så har man påverkats av Willys nya etablering

I januari stängde Coop sin butik på Aspedalsgatan och det ska ha gett positiva effekter för centrumbutiken. "Vi märker nu att vi fått över de kunderna till centrum", säger vd Richard Hedsand. Foto: Ossian Mathiasson

Planen framåt för Coop i Hultsfred – så har man påverkats av Willys nya etablering

Coop stänger sin butik i Vimmerby centrum. I Hultsfred finns inga sådana planer.
– Det har tvärtom varit en bra start på det här året, sedan Willys öppnade sin nya butik har vi faktiskt ökat, säger vd Richard Hedsand.

Annons:

Uppgifter som nått oss säger att Coop Oskarshamn med omnejd ekonomiska förening skulle vara på väg att också lägga ner sin butik i Hultsfreds centrum.

Något som starkt dementeras av vd Richard Hedsand, som säger sig bli mycket förvånad.

– Det finns ingenting som säger att vi ska lämna där, utan i Hultsfred fortsätter vi som vanligt. Enda skillnaden är att det är ny fastighetsägare, så nu är det de vi för diskussionerna med kring driften.

Stängde på Aspedalsgatan

I slutet av januari stängde Coop sin butik på Aspedalsgatan och det har enligt Richard Hedsand gett positiva effekter för centrumbutiken.

Redan då sa han till vår tidning att han hoppades att kunderna skulle välja butiken i centrum och så blev det.

– Vi märker nu att vi fått över de kunderna till centrum.

Så de som tidigare handlat i den delen av samhället har inte istället valt Willys sedan de öppnade ny butik?

– Nej, tvärtom. Sedan Willys öppnade sin nya butik har vi faktiskt ökat vår försäljning varje vecka, så vi har inte märkt av något negativt kring den etableringen, utan det har gått väldigt bra för oss, säger Richard Hedsand.

Tuffa år under corona

Det har annars varit några tuffa år för Coop i Hultsfred. I mars 2020 framkom att försäljningen i Hultsfred minskat med några miljoner kronor på ett par år, enligt Richard Hedsand. Sex av 14 anställda sades upp som en följd av dålig lönsamhet.

– Det var några riktigt tuffa år, under värsta coronapandemin var allt stängt i centrum, som kommunhuset och skolorna. Det bidrog till att vi tappade mycket omsättning.

För ett år sedan byggde ni om centrumbutiken, i syfte att få en nystart. Har det fått den effekt ni önskade?

– Ja, vi har haft en bättre utveckling det här året under februari-mars. Ombyggnationen blev ett lyft. Nu har vi haft kontakt med nya fastighetsägaren kring en ändring av entrén, så vi kan titta på vad det finns för alternativ. Men, tillägger han, det drar samtidigt med sig så mycket när man ska göra en sådan förändring.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt