Annons:

  • Lena Axelsson och Lotta Rosander fick 2022 års Vitsippspris av Kristdemokraterna, för deras fina arbete med Örtaträdgården på Bolagsområdet i Virserum. Foto: Lotta Madestam

  • Anders Andersson, ordförande i Kristdemokraterna i Hultsfreds kommun, delade ut priset tillsammans med en rad partikamrater. Foto: Lotta Madestam

  • Lotta Rosander tar för sig av tårtan på det efterföljande fikakalaset. Foto: Lotta Madestam

Systrar fick hedrande pris – "Ger oss energi att fortsätta"

2022 år Vitsippspris överlämnades på Alla hjärtans dag till systrarna Lena Axelsson och Lotta Rosander.
KD motiverar sitt val med att de bidragit till att det finns en örtagård av mycket hög klass på Bolagsområdet i Virserum.

Annons:

Med priset vill partiet visa sin uppskattning för det ideella arbete som Lena Axelsson och Lotta Rosander har utfört och fortsätter att utföra för att ge kommuninvånare och turister en chans att njuta av Örtagården i Virserum.

– En O¨rtaga°rd sko¨ter sig inte sja¨lv. Det kra¨ver kunskap och massor av arbetstimmar. Vi a¨r ma°nga som a¨r ytterst tacksamma fo¨r allt det arbete som va°ra vitsippsmottagare och andra medarbetare har lagt ner under a°rens lopp fo¨r att ge oss en plats da¨r naturen och kulturen fa°r mo¨tas, läste ordförande Anders Andersson ur motiveringen.

Hoppas på nyhet

Platsen för överlämnandet av priset, som består av ett diplom och en vitsippa i glas från Målerås glasbruk, var given – Örtagården, var annars?

Nu sover den fortfarande sin vintersömn, men om inte allt för lång tid börjar runt 500 arter av olika perenner, kryddväxter och sommarblommor att spira. Och lägg där till ett 60-tal olika rossorter.

Nu hoppas Lena och Lotta på en nyhet för året:

– Vi försökte anlägga en blomsteräng med blåklockor, vallmo och andra sommarblommor förra året, men det blev inte riktigt som vi ville, vi får se om vi lyckas bättre i år.

Blev jätteglada

Lena och Lotta säger sig ha blivit jätteglada när de uppmuntrades med 2022 års Vitsippspris, som för övrigt delades ut för 30:de gången.

Priset kan förhoppningsvis bli lite ”plåster på såren” sedan de i höstas tvingades konstatera att någon stal rosbuskar från Örtagården. Det händer alltid någon gång varje år och det är tydligt att man plockar upp utvalda växter, menar man.

– Det här priset gör att vi får lite energi att fortsätta, sa Lena Axelsson.

– Vi är väldigt hedrade, tillade Lotta Rosander.

Det här blir bådas 23:e säsong med Örtagården, som de äger och driver själva. Redan har de sått en hel del hemma, som ska planteras ut när frosten inte längre riskerar överraska.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt