Annons:

  • Dubbla rekord på Bolagets julmarknad –

    Elin Kling uppe på den nästan fem meter höga julbocken som välkomnar till Bolagsområdet och julmarknaden. Foto: Privat

  • Dubbla rekord på Bolagets julmarknad –

    Från helgens arbete med den rekordhöga bocken. Foto: Privat

  • Dubbla rekord på Bolagets julmarknad –

Dubbla rekord på Bolagets julmarknad – "Bygger på den varje år"

Rekordhög bock och rekordmånga försäljare. Nu rustas det för julmarknad på Bolagsområdet i Virserum – en tradition som skapades 2019.

Annons:

Ett gäng eldsjälar har hjälpts åt att klä bocken, som välkomnar till Bolagsområdet och julmarknaden som arrangeras på lördag.

– Vi bygger på bocken, så den blir lite högre för varje år, säger Frank Axelsson, ordförande i arrangerande Bolaget hembygdsförening

I år mäter den hela 4,8 meter och väger ett halvt ton ungefär, kanske rent av ytterligare lite mer, med allt granris som lindats runt den maffiga stommen.

Vill ni ta upp kampen med bocken i Gävle?

– Ha ha! Nej, men den kan vara en liten förebild för oss, säger Frank Axelsson.

 30-talet knallar

Även försäljarna är rekordmånga, 31 stycken för att vara exakt, där det ätbara utbudet av stekta kroppkakor, ostkaka och munkar blandas med hantverk av hög kvalité.

Det utlovas också tomtesmyg där barnen får godis som belöning, räddningstjänsten är på plats för att visa sin verksamhet och utrustning, Röda korset har sin traditionella adventstombola, kyrkomusiker Ann-Marie Daag Albrechtsson leder körsång och både Café Flotten och Eken håller öppet, likaså de olika verksamheterna på området.

Hur viktig skulle säga att julmarknaden är?

– Jätteviktig, både för att skapa julstämning och en trevlig aktivitet på bygden. I år är det dessutom stor chans att det blir en vit julmarknad, det ser vi fram emot.

Hela området har ljussatts och granparaden är på plats och lyser redan. All belysning får dessutom vara kvar över både jul och nyår för att skapa härlig stämning på området.

Det här blir fjärde julmarknaden på Bolaget, då man höll uppehåll för pandemin 2020.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt