Annons:

Antikrundan kommer till Virserum i sommar – Producenten:

Anne Lundberg och några av Sveriges främsta antikexperter kommer till Virserum i sommar för att spela in två heltimmesprogram vid Konsthallen. Foto: SVT

Antikrundan kommer till Virserum i sommar – Producenten: "Platsen är fantastisk"

Antikrundan kommer till Virserum i sommar för att spela in – inte bara ett program utan två. Det framgår av det populära TV-programmets turnéplan.

Annons:

Tack vare Virserums starka möbeltradition kan man tänka att orten upplevs som en perfekt, nostalgisk plats att spela in Antikrundan på. Det blir förövrigt första gången den klassiska TV-programmet besöker Virserum.

Av sommarturnén framgår att det kommer spelas in två heltimmesprogram på varje inspelningsort, som förutom Virserum är Borås, Strömstad, Båstad, Eskilstuna och Skellefteå.

Till just Virserum kommer Anne Lundberg och några av Sveriges främsta antikexperter lördagen den 27 augusti.

– Vi ser verkligen fram emot att spela in Antikrundan på konsthallen i Virserum. Platsen är fantastisk och det ska bli roligt att få berätta för vår publik om den stora småländska möbelindustrin i trakten under förra seklet, säger Pernilla Månsson Colt, producent för programmet.

Spelar in program på sex platser

Virserums Konsthall är utvalt tillsammans med Borås, Textile Fashion Center, Strömstad, Kulturhuset, Båstad, Norrvikens Trädgårdar, Eskilstuna, Munktellmuséet och Skellefteå, Sara Kulturhus.

Redan nu kan tittarna anmäla sig och börja skicka in bilder på stora och otympliga föremål som man önskar få värderade. I synnerhet stora möbler lär det finnas en del av, som minner om tiden när möbelindustrin var stor på orten.

Fakta

Det första programmet av svenska Antikrundan spelades in 1989 i Malmö och Helsingör och var ett samarbete med BBC. Experterna kom både från England och Sverige och värdena i programmet angavs i både svenska kronor, danska kronor och i engelska pund. Förvirrat och charmigt. Redan året därpå var det enbart svenska experter som kunde värdera föremålen i svenska kronor. Sedan dess har programmet spelats in och sänts varje år.

Programmet har haft två programledare, Jesper Aspegren och Anne Lundberg.

Källa: SVT

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt