Annons:

Antikrundan till Virserum – så gör du om du vill medverka

Anne Lundberg kommer till Virserum i sommar, i sällskap med några av Sveriges främsta antikexperter. Pressbild/foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

Antikrundan till Virserum – så gör du om du vill medverka

Samtidigt som Antikrundan sänds på SVT planeras för nästa sommarturné över landet. Den 27 augusti spelar man in i Virserum.
Men redan nu går det bra att anmäla sitt intresse, meddelar SVT.
– Vi ber alla i år att göra ett urval av högst tio saker, så håller vi köerna nere.

Annons:

Kanske har du en möbel du vill veta lite mer om historien kring, eller en gammal släktklenod du gärna skulle vilja veta vad den är värd?

I sommar finns alla chanser att få antikviteter värderade av några av Sveriges främsta experter. Antikrundan gör nämligen ett turnéstopp i Virserum för första gången.

Redan nu är den som lockas av tanken välkommen att anmäla sig, hälsar SVT.

Har du små föremål som du kan ta med själv så är det bara att komma, men ansvariga på SVT uppger att man blir glada om man anmäler sig, men det är frivilligt.

– Vi gillar självfallet spontanbesök – men det är en hjälp för oss när vi planerar vår inspelningsdag om vi vet ungefär hur stor anstormningen blir, skriver SVT.

Sänds i januari 2023

För att hålla köerna nere uppmanar man alla i år att göra ett urval av högst tio saker.

Har du däremot stora, tunga möbler, lampor mattor, sånt som är svårt att ta med själv till inspelningsplatsen, då vill man ha bilder i förväg. Experterna väljer sedan ut ett antal föremål som man hjälper till att transportera till Bolagsområdet, där programmen spelas in.

– Vi tänker också fortsätta med att experterna gör några få hembesök där vi filmar värderingar i hemmet.

På inspelningsdagen börjar man filma klockan 10 och håller på fram till 18. Resultatet blir två heltimmesprogram per ort och kommer börja sändas i januari 2023.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt