Annons:

Bättre bokningsläge än normalt – samtal till vaje knalle gav överraskande besked

Virserums marknad kommer, med all sannolikhet, tillbaka i augusti. "Jag skulle säga att bokningsläget ser bättre ut i dag, än det brukar göra så här års", säger Janne Sjösten som är bokningsansvarig. Foto: Arkivbild

Bättre bokningsläge än normalt – samtal till vaje knalle gav överraskande besked

Ett 130-tal knallar är redan anmälda till Virserums marknad, som tvingats pausa i två år.
– Vi har ringt runt till varje knalle för att se så deras verksamhet fortfarande existerar och det har verkligen uppskattats. Jag skulle säga att vi har fler bokade nu, mot vad vi brukar ha den här tiden på året, säger Janne Sjösten.

Annons:

Han och hustrun Inger Sjösten är bokningsansvariga för Virserums marknad, som i år kommer att göra ”comeback” efter två års ofrivillig paus. Nu vill arrangerande samhällsföreningen i alla fall inte tro annat, än att den äntligen kan bli av.

– Det känns jätteskönt att vi äntligen kan komma tillbaka med marknaden igen, min uppfattning är att den varit riktigt saknad, säger ordförande Per-Olof Paulsson. Den ligger lite i själen i Virserumsborna, det blir ingen riktig sommar om det inte blir marknad.

Bättre bokningsläge

Bokningsläget är bättre än det brukar vara så här års. Janne Sjösten kan berätta att runt 130 knallar så här långt bokat en plats på marknaden, som av tradition hålls första helgen i augusti.

Vanligtvis använder samhällsföreningen sig av ett bokningssystem, som automatiskt skickar ut en förfrågan till knallarna. Men i år har man valt att göra annorlunda.

– Redan i januari ringde jag och Inger upp varje knalle i vårt register för att se om de existerar eller om de lagt ner sin verksamhet. För att få en bild av hur pandemin slagit mot branschen, säger Janne och fortsätter:

– Det har verkligen uppskattats, jag upplever att knallarna känt sig sedda. Vissa samtal blev väldigt långa, men det var verkligen värt det arbetet.

Och hur står det till med branschen?

– Färre har lagt ner än vi trodde, så situationen känns betydligt bättre än vi befarade. Senast hade vi runt 185 knallar. Antalet har varit allt mellan 200 ner till 170, så vi hoppas få till en marknad i den nivån.

Fanns det någon risk att två års uppehåll kunde blivit nådastöten för marknaden?

– För föreningen och arrangemanget har det inte varit någon fara, vi har hela tiden varit fast beslutna att komma igen, utan oron har mer varit att knallana skulle försvinna, säger Per-Olof Paulsson. De tycks ha klarat sig på att det varit tillåtet med försäljning på torg under de här åren. Däremot måste vi skaffa ett nytt tivoli, det vi haft har valt att sälja alla karuseller till utlandet. Men vi har en kontakt med en ny, det saknas egentligen bara en signatur på kontraktet.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt