Annons:

Marknaden blev en ny besökssuccé:

Virserums marknad besöktes av en stor mängd människor även i år. Foto: Stefan Härnström

Marknaden blev en ny besökssuccé: "Traditionen är stark"

På vissa håll har marknaderna spelat ut sin roll. Det gäller inte för Virserum. Återigen besöktes Virserums marknad av mellan 30 000 och 40 000 människor.
– Det är traditionen som är stark, säger Janne Sjösten, från marknadens arrangörsgrupp.

Annons:

Virserums marknad är en av årets absolut största höjdpunkter i Hultsfreds kommun. Även i år vallfärdade människor från olika delar av Sverige till den populära marknaden. 

Totalt var det närmare 15 000 besökare per dag och någonstans kring 30 000 och 40 000 personer kom till den stora marknaden. 

– Jag tror att det är traditionen som gör det. Virserums marknad var väldigt stor på 60- och 70-talet med 5-600 knallar. Det var då en av Sveriges största marknader ihop med de andra stora och det är en marknad med väldigt gamla anor, säger Janne Sjösten, från marknadens arrangörsgrupp.

Ungefär 185 knallar fanns på plats.

– Det är väldigt mycket folk utifrån som åker hit och jag tror att det är traditionen som är drivkraften för den som åker. För att det ska fortsätta gäller det att vi har ett varierat utbud bland knallarna. 

Succé förutom olyckan

Förutom den mycket tråkiga karusellolycka, där en flicka i tioårsåldern fick föras till sjukhus, tycker Janne Sjösten att marknaden blev en fullträff.

– Det blev en succé. När landstinget gick ut med att flickan var lindrigt skadad var det som att en sten föll från bröstet. Vi är jättenöjda med marknaden. 

Redan vid lunchtid var allt bortstädat.

– Nu kan ingen tro att det har varit en marknad här ens, skrattar Janne Sjösten.

Utöver olyckan skedde inga andra incidenter på marknaden. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt