Annons:

Kommunalrådet tror på nya bostadsområdet:

Kommunalrådet Lars Rosander berättar att det finns ett stort intresse för Herrstorpet, det nya bostadsområdet i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunalrådet tror på nya bostadsområdet: "För Hultsfreds framtid på lång sikt"

Kommunalrådet Lars Rosander var med och tog det symboliska första spadtaget för det nya bostadsområdet på Herrstorpet i Hultsfred. 
– Det är en stor dag, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Entreprenören AB Gilbert Gustafssons arbete med vägar, vatten, avlopp och annan infrastruktur på Herrstorpet startar inom kort och beräknas vara klart under hösten 2023. Det kommer dessutom iordningställas utsiktsplats, grillplats, trädallé, promenadstråk och en anslutande gång- och cykelväg som knyter ihop strandpromenaden från centrala Hultsfred till Herrstorpet. 

Lars Rosander tog tillsammans med flera andra politiker i kommunstyrelsens arbetsutskott första spadtaget tidigare i veckan.

– Efterlängtat är rätt ord. Vi har hållit på med det sedan 2016 och det har krävts mycket planering, detaljplaneändringar och upphandling för att komma dit vi är i dag. Nu känns det jättebra att första spadtaget är taget, säger Lars Rosander. 

Det blir ett 40-tal tomter för villor, radhus och flerfamiljshus intill sjön Hulingen.

– Det finns ett stort intresse för byggnation här men vi ser orosmoln med höga byggkostnader och räntor. Det är för Hultsfreds framtid på lång sikt och vi har en del som är på gång att bygga här. Kommer det första bygget igång så tror jag att intresset kommer öka i detta attraktiva läge, säger Rosander och fortsätter: 

– Det ska naturligtvis vara ett område för byggnation under många år framöver. Det är här man ska bygga på sikt när man vill bo i Hultsfreds tätort. Det är ett område som vi ska visa upp. Vi har pågående dialog med några byggbolag men inget är klart.

Sista sommaren vid Björkudd 

Smalspåret har även denna sommar tillgång till Björkudd och ska i sin tur flytta sin verksamhet till stationsområdet. 

– Förändringen är att alla besökare måste ta vägen via Björkudd och gå över spåret för att komma till dressinuthyrningen. Trafikverket kommer i oktober sätta upp ett två meter högt stängsel runt hela järnvägen så avsikten är att dressinuthyrningen flyttar till stationsområdet till nästa sommar. 

Hur ser föreningen på den kommande flytten?

– Själva föreningen är med på det och det finns en överenskommelse för hur det ska se ut. De har medlemmar som inte vill fortsätta när dressinuthyrningen flyttar till stationsområdet. Det är lite synd. Är det ett två meter högt stängsel som Trafikverket sätter upp så blir det svårt att vara vid Björkudd. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt