Annons:

Satsar på sommarbio i år – här är anledningarna

Ann-Marie Blixt, i HFK:s biosektion, stänger inte luckan för sommaren, utan nu testar man att köra film hela långa sommaren. "Det kommer många nya, storfilmer som skjutits på under pandemin", säger hon. Foto: Ossian Mathiasson

Satsar på sommarbio i år – här är anledningarna

Några nya entusiaster och premiär för flera stora, bra filmer blev avgörande. Rio Bio har bestämt att inte ta sommarledigt.
– Vi kommer köra på med bio hela sommaren, säger Ann-Marie Blixt, samordnare för bion som drivs av Hultsfreds FK.

Annons:

Egentligen skulle Rio Bio varit stängd nu för säsongen, men för första gången på många år vill man nu prova att köra film hela långa sommaren.

– Vi har förvisso testat det en gång tidigare, utan så lyckat resultat. Men den här gången har vi flyttat fram tiden, så kvällarna kör vi 20.30 och matinéfilmerna 16.00. Vi tänker att det blir mer intressant att gå in på bio om man hunnit grilla och allt det där andra innan, säger Ann-Marie Blixt.

Nytt entusiastiskt folk

HFK:s biosektion har fått in lite nytt folk i sektionen som är entusiastiska, som är sugna på att testa sommarbio. Det är en bidragande orsak till att man inte tar ledigt.

– Vår efterlysning av mer folk som vill jobba ideellt gav resultat, men finns det fler intresserade är de också hjärtligt välkomna att höra av sig, säger Ann-Marie Blixt.

En annan bidragande orsak är att det släpps flera nya, stora filmer den närmaste tiden som man tycker vore synd att missa. 

– Många nya släpps av och till, som man legat på under pandemin. Då känns det synd att stänga över sommaren, utan vi vill visa att vi lever och finns och tror på film på bio.

– Dessutom var vi så taggade av det stora intresset för Scalarevyns direktsända föreställning. Det kom 103 personer, både från Hultsfred och Vimmerby, som var så tacksamma för möjligheten att se revy på hemmaplan.

En rad uppföljare

Totalt handlar det om ett tiotal inbokade filmer. Bland annat Top Gun: Maverick,som står näst på tur på söndag, Downton Abbey, Göta Kanal – Vinna eller försvinna, Elvis och Jurassic World: Dominion. Där till en rad matinéfilmer som Minioner: Berättelsen om Gru och DC League of Super-Pets.

– Vi vill att film ska ses på bio. Egentligen hade vi bara tänkt köra varje film en gång, men en del måste visas två gånger, det är ett krav från distributören, så det blir lite olika och inte varje vecka, säger Ann-Marie Blixt.

Höstsäsongen inleds med Där kräftorna sjunger.

– Klart Hultsfred ska ha en biograf. Film ska ses på bio. Men det går inte att driva en bio för att tjäna pengar, utan enda möjligheten är att allt sköts ideellt.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt