Annons:

Satsningen gick över förväntan –

Höstsäsongen är inledd. Sofia Eckerstig, Susanne Malmqvist och Ann-Marie Blixt är några av de som jobbar ideellt för att bion ska leva vidare i Hultsfred. Foto: Lotta Madestam

Satsningen gick över förväntan – "Värt att göra ett försök till"

Rio Bio i Hultsfred satsade på sommarbio. Resultatet blev över förväntan. Bioutskottets Ann-Marie Blixt har sina teorier om vad som lockat folket att se på film mitt i sommaren.
– Vi har försökt tidigare, då gick det inte alls bra. I år är vi jättenöjda, säger hon.

Annons:

När Hultsfreds Fotbollklubb, som arrangör av bion, summerar sommaren blir det med ett leende. Satsningen gick över förväntan, till skillnad från förra försöker för flera år sedan.

– Det var värt att ge det en chans till, säger Ann-Marie Blixt.

Vad tror du det beror på att sommarbio gick bra i år?

– Mycket tror vi har att göra med att vi startade filmerna först vid klockan 20.30, då hade folket hunnit grilla, äta och umgås och sedan gick man på bio.

– Sedan har det varit stora, bra filmer som vi tyckte hade varit synd att missa. Filmer man legat på under pandemin. De har vi förstås fått bra draghjälp av. Då kändes det synd att stänga över sommaren, utan vi ville visa att vi lever och finns och tror på film på bio.

I tittartoppen

Rio Bio gör vanligtvis en paus i programmet från maj till slutet av augusti. I år visade man film hela långa sommaren med mellan 50-60 besökare per föreställning i snitt.

– Det tycker vi är jättebra. Bäst lockade Top Gun: Maverick med Tom Cruise och barnfilmen Minioner: Berättelsen om Gru. Folk har kontaktat oss och varit lite oroliga för att det blir varmt i salongen, med tanke på värmen i sommar, men vi har ju som tur var en sval lokal, så det har inte varit någon fara.

Höstsäsongen inledd

Höstsäsongen inleddes för ett par veckor sedan – och det blev en stark öppning.  

– Vi inledde hösten med ”Där kräftorna sjunger” som lockade 197 besökare på två föreställningar. Så den kör vi en extra gång den 17 september, eftersom så många frågat efter den.

Är det några andra nyheter även i höst?

– Ja, vi har flyttat fram tiden en halvtimme, till klockan 19.00. Nu har vi bara haft en film med den tiden, men vi har fått bra respons i alla fall på sociala medier, där folk skriver att de tycker det är bra. Sedan får vi hoppas att publiken kommer också, så det inte bara är något man skriver.

Har ni fattat något beslut om nästa sommar, om det blir sommarbio igen 2023?

– Nej, det har vi inte bestämt än, utan vi får se först vad som kommer, hur repertoaren ser ut och vad vi får för filmer, säger Ann-Marie Blixt.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt