Annons:

Christian Ryning ser fram emot satsningen på öltält, grillbuffé och DJ på fredag kväll, men förstår om satsningen kan behöva förtydligas. "Jag förstår att det luktar aningen illa, när det ser ut som om Hotell Palace är inblandat, men det är bara för att lösa alkoholtillståndet", säger han. Foto: Privat

Han ser en fara i att satsningen kan misstolkas – "Luktar aningen illa"

Hultsfred Handel hoppas satsningen på öltält på fredag kväll ska ge ett överskott. Men, Christian Ryning ser en fara i att försäljningen kan misstolkas, eftersom det går via Palace Hotell.
– Jag förstår att det luktar aningen illa, säger han.

Annons:

Nu har ordförande Christian Ryning och övriga i Hultsfred Handel börjat räkna ner ordentligt till Hultsfredsdagarna, som arrangeras fredag och lördag.

Lite nervöst och spännande är det förstås, eftersom man tänkt helt nytt i år och slagit på stort med öltält med grillbuffé och disco. 

– Vi har en skral ekonomi i Hultsfred Handel, så företagarna i Hultsfred har varit helt fantastiska och gått in med en slant både till julskyltningen och Hultsfredsdagarna, för att vi ska kunna genomföra dem.

”Kan bli så jäkla fel”

För alkoholtillståndets skull går Hultsfred Handel via Palace Hotell, som Christian Ryning driver. Eventuellt överskott faktureras sedan däremellan.

– Det var tekniskt omöjligt att lösa på annat sätt.

– Men, tillägger han, det är klart jag förstår att det kan lukta aningen illa och väcka tanken att ”nu har han blivit ordförande och ska dra in pengar till sitt hotell”, men så är det verkligen inte, vill han förtydliga.

Kosta på nästa evenemang

Hålla evenemang kostar pengar, om det ska vara kvalité på det.

– Så ett eventuellt överskott från öltältet skulle i så fall användas till att kosta på nästa evenemang, säger Christian Ryning som tycker man ligger i fas med allt arbete inför fredagen som bjuder ett program med Clownen Mike, trubaduren Per Backstad, dans till Rolf-Åkez, coverbandet Hearts and bones och för discot på kvällen svarar DJ Strömbom.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt