Annons:

Torghandeln i Hultsfred pausas efter morgondagens evenemang

Torghandeln i Hultsfred ska pausas i två veckor efter morgondagens torghandel. Foto: Torget i Hultsfred

Torghandeln i Hultsfred pausas efter morgondagens evenemang

Hultsfred Handels styrelse har fattat beslut om att pausa torghandeln i Hultsfred i två veckor efter morgondagens Valborgstorg.

Annons:

Torget i Hultsfred skriver på sin Facebooksida att fredagens torg som går under temat Valborgstorg inte berörs och kommer arrangeras som planerat.  

”Vi tycker givetvis att det är ett mycket tråkigt besked, men beslutet är ingenting som vi kan påverka. Ni besökare har skött er exemplariskt och stängningen har absolut inget att göra med att det förekommit trängsel eller liknande. Vi har jobbat väldigt hårt med att få igång en fungerande torghandel och visionen har hela tiden varit att bygga en stark handel tillsammans med butikerna och vi hade aldrig kunnat göra detta utan er support. Detta är med andra ord en ren försiktighetsåtgärd för att hjälpa till att minska smittspridningen i länet”, skriver Torget i Hultsfred på sin egen Facebooksida.

Pausas i 

Hultsfreds kommuns näringslivsutvecklare Pär Kågefors berättar att det är ett beslut som har fattats av Hultsfred Handels styrelse. Morgondagens Valborgstorg genomförs medan de två kommande torgen ställs in på grund av de skärpta rekommendationerna från Region Kalmar län.  

– Hultsfred Handel har ansvaret för torghandeln så deras styrelse har beslutat att pausa torghandeln i två veckor efter morgondagens torghandel, säger Pär Kågefors och fortsätter: 

– I en sådan liten kommun som Hultsfred pratar och diskuterar vi med varandra. Det är Hultsfred Handel som har ansvaret för handeln på torget. Jag tror att de har fått signaler och synpunkter om att det kommer nya restriktioner som är tuffare och tuffare. Nu är det som allra mest och de känner ett ansvar för att det ändå samlas folk även om alla är otroligt positiva till torghandeln. Det är fantastiskt att torghandeln har kommit igång, men det är också supertrist att den pausas. 

Dagens Hultsfred har sökt en representant från Hultsfred Handel för en kommentar men utan framgång. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt