Annons:

  • Säsongen inleds med Vårtorg –

    Torghandeln har premiär för säsongen, med både veteraner och nya handlare. Fram till ombyggnationen av Tors plan är klar, blir det enbart på gågatan. "Det begränsar oss en del, men vi har fått ett bra och brett utbud", säger Jenny Nilsson. Foto: Lotta Madestam

  • Säsongen inleds med Vårtorg –

    "Det kommer se väldigt annorlunda ut när väl torget är klart, då kommer vi ha jättebra med yta", säger Jenny Nilsson som bara har gågatan att erbjuda till handlarna. Foto: Lotta Madestam

Säsongen inleds med Vårtorg – "Är begränsade för Tors plan"

Torghandeln i Hultsfred har premiär i morgon fredag. Intresset har varit något mindre jämfört med tidigare år, men det oroar inte Jenny Nilsson i Hultsfred Handel.
– Vi är begränsade med tanke på ombyggnationen av Tors plan, men har ett bra och brett utbud. Det känns viktigt. 

Annons:

Som traditionen bjuder får ett ”Vårtorg” kicka igång säsongen. Till premiären har så här långt ett tiotal handlare anmält sig. Många är välkända, som varit i Hultsfred i många år, men även flera nya kommer.

– Exempelvis Storebro Plantskola är ny för säsongen och kommer göra en satsning här. Sedan är det de som inte kommer så ofta för att de har långt att åka, utan det blir en gång på våren och en på hösten, säger Jenny Nilsson, som är ansvarig för torghandeln för Hultsfred Handels räkning.

Bygget begränsar platserna

Ett tiotal anmälda handlare är ungefär hälften mot vad Jenny Nilsson är van vid när det är Vårtorg.

– Det har varit lite svårare med bokningarna i år, säger Jenny Nilsson som vill minnas att rekordet ligger på 23, med föreningarna medräknade.

– Samtidig har vi begränsat med platser eftersom Tors Plan byggs om, så vi kan inte ta in hur många som helst när vi bara ska använda gågatan. Men jag tror att det blir riktigt bra ändå, för det kommer att finnas ett bra och brett utbud av allt från rökta delikatesser, bröd och kakor, honung och konfektyr till djurartiklar, donuts, blommor samt ost och chark.

Är det här något som oroar dig, att bokningarna är färre?

– Nej, det är det faktiskt inte. Dels är det ganska tidigt på säsongen och som sagt, vi har ju begränsat med platser. Det är tak på fastigheterna på gågatan, så många kommer inte in under där, för att de har för höga tält eller bilar. Det är väldigt begränsat just nu, så det kommer se väldigt annorlunda ut när väl torget är klart, då kommer vi ha jättebra med yta.

Det blir torghandel i Hultsfred varje fredag under säsongen, med Citymarknad den 21 april och Hultsfredsdagen den 19 maj.

– Jag är förväntansfull, säger Jenny Nilsson.

Det ser ut att bli ett vårtorg i vinterjacka. Hur ser du på det?

– Vi brukar inte ha tur med vädret, Ha ha! Utan det är nog bara en gång vi haft riktigt härligt vårväder. Men vi känner att vi vill anpassa säsongen, när det är dags för påskliljor och penséer brukar vi rulla igång. Det känns viktigt att ha blommor på torget, det drar mycket folk.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt